Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az alábbi balesetben szerintet...

Az alábbi balesetben szerintetek ki volt a hibás?

Figyelt kérdés

Városban a belső sávban haladtam, de jobbra szerettem volna kanyarodni, így a sávváltási szabályokat abszolút betartva kisoroltam a jobb sávba. Ehhez a gázra kellett léptem, ugyanis előtte kb egyenlő sebességgel haladtam a külső sávban közlekedővel. Amikor befejeztem a sávváltást (bőven a mögöttem haladó féktávolságán kívül voltam, és távolodtam tőle) sárgára váltott az eddig zöld lámpa, és félve a 100e Ft-os csekktől nagy fékezéssel megálltam éppen a felfestett vonal előtt. 2-3 másodperc múlva csattanás. A nekem jövő (roma) illető hatalmas ordibálásba kezdett, majd miután konstatálta, hogy csak apró fénysérülés keletkezett, beült az autójába, és elhajtott. Szerintetek hogyan állapítja meg a rendőr, hogy itt ki volt a hibás?

Én tisztában vagyok vele, hogy egy kicsit benne voltam, mert átmehettem volna a sárgán, de a mögöttem jövő meg tudott volna állni, ha kellően figyel. Itt az igazi kérdés az, hogy a rendőr mi alapján állapítja meg, hogy a sávváltás mikor történt, és a másik autó féktávolságán belül vagy kívül mentem át a külső sávba.

2012. dec. 29. 21:26
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Mint leírtam, senkinek nem akartam megmutatni, hogy ki a legény, de a forgalom haladásának szempontjából (igen, engem ez is érdekel) jobb volt elé sorolni, mint várni, hogy a mögötte jövők közül valaki beenged.
2012. dec. 29. 22:56
 12/27 anonim ***** válasza:
Ha tényleg féktávon kívül soroltál elé, akkor egyértelműen a mögötted jövő a hunyó. Ha bevágtál elé, akkor meg te. Az pedig külön csodálatos ebben az országban, hogy egy ilyen kérdésbe is sikerül nagy furfangosan beleszőni egy kis nettó cigányozást...
2012. dec. 29. 23:40
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Tehát:

"...jobbra szerettem volna kanyarodni, így kisoroltam a jobb sávba...

...amikor befejeztem a sávváltást, sárgára váltott az eddig zöld lámpa...

...és nagy fékezéssel megálltam"

Azért sántít a meséd, mert a saját bevallásod szerint is egy baromi nagyot kellett fékezned, rögtön az előzésed/sávváltásod után!!

Miért is kellett ekkorát fékezned, ha te ott amúgy be is akartál kanyarodni??

Vagy két keréken szoktak felétek kis ívben kanyarodni??

Amúgy a rendőr a féknyomodból megállapítja, hogy nem azzal a sebességgel mentél, amivel biztonságosan be lehetett volna ott kanyarodni, azaz relatív gyorshajtást is elkövettél!

Továbbá!

Ha igaz, hogy te ekkora sebességgel kanyarodtál volna,

akkor pont az ugyanakkor zöldet kapó gyalogosok/gyerekek közé vágódtál volna be!

Jobb nem is bele gondolni.

Gyanítom, hogy friss a jogsid és/vagy semmi gyakorlatod.

Tedd fel a "T" betűt, és ne menj 50-nél gyorsabban!

2012. dec. 30. 12:31
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért kell a szavaim kiforgatni.

Olyan sebességgel mentem, amivel probléma nélkül be lehet ott fordulni. Nem vagyok friss jogsis, és nem 2 keréken akartam fordulni.

Arra esetleg nem gondol senki, hogy az lehetett a gond, hogy látta az illető, hogy fékezek, de azt gondolta, hogy csak a kanyar miatt, és nem a lámpa miatt? Egyébként ő is jobbra akart fordulni (mivel ez egy jobbra kanyarodó sáv) tehát kettőnk közül neki volt túl nagy sebessége, mivel én meg bírtam állni, ő meg nem.

2012. dec. 30. 12:40
 15/27 anonim ***** válasza:

""Ehhez a gázra kellett léptem, ugyanis előtte kb egyenlő sebességgel haladtam a külső sávban közlekedővel...." És neki volt nagy a sebessége..."

"tehát kettőnk közül neki volt túl nagy sebessége, mivel én meg bírtam állni, ő meg nem."

Döntsd már el, hogy mi van. Kezdem azt érezni, hogy te voltál a hibás, és itt kérsz megerősítést az ellenkezőjéről.

2012. dec. 30. 13:38
 16/27 A kérdező kommentje:
Mire a kanyarhoz/lámpához érkeztem már régen lassítanom kellett, de eddigre bőven előtte voltam. Neki is lassítania kellett, mivel neki is kanyar jött, illetve lámpa. Arra számított, hogy átmegyek a sárgán, de én nem tettem. Minek túlbonyolítani? Sokkal egyszerűbb szituáció, mint amit itt kikombináltok. A lényeg az lenne, hogy honnan állapítja meg a rendőr, hogy nem tartott követési távolságot, és azért jött nekem, vagy én féktávolságon belül elévégtam, és azért jött nekem. Ez a kérdésem.
2012. dec. 30. 14:06
 17/27 anonim ***** válasza:
Esetleg tanuk beszámolója alapján, vagy térfigyelő kamera.
2012. dec. 30. 15:00
 18/27 anonim ***** válasza:

Nagy fékezéssel megálltál a sárgánál?

Engedd meg,hogy gratuláljak!

Az ilyen majmoktól félek énis komolyan mondom...

2012. dec. 30. 16:19
 19/27 A kérdező kommentje:
Épp piros lett volna mire odaérek. Majd ha nem kell fosni a büntetéstől minden sarkon, akkor átmegyek rajta, ne aggódj.
2012. dec. 30. 16:56
 20/27 Hunter92 ***** válasza:

A piros lámpa 50e Ft, kétlem, hogy a sárga 100 lenne.

A kresz szerint, ha a sárga lámpa előtt nem tudsz biztonságosan megállni, tehát vészfékezned kell, akkor át kell hajtani a kereszteződésen. Sok felől hallottam, hogy ez már megváltozott és most már a sárgánál sem vizsgálják, hogy féktávon kívül voltál e, hanem azonnal büntetnek. De semmilyen hivatalos írást nem találtam erről és emellett baromi logikátlan is, szóval szerintem ez hülyeség.

Ha ezt a részét nézzük a dolognak, akkor ebben egyértelműen te vagy a hibás. Viszont, ha jól mérted fel (mert lehet, hogy nem) és tényleg a mögötted lévő féktávolságán kívül voltál, akkor simán meg kellett volna tudnia állnia mögötted. Eleve meg kellett volna állnia a sárgánál is és írtad, hogy épp piros lett volna mire odaérsz, tehát már ő is a piroson ment volna át. Mindketten hibásak vagytok. A rendőrök meg szerintem féknyomok, térfigyelő kamerák és szemtanúk alapján ítélhet.

2012. dec. 30. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!