Szerited ki hibás a balesetben?
Főútvonalon haladtam körübelül 35-40-el.
A főútvonal két szélén parkoló autók vannak.
Egyik pillanatban index nélkül viszonylag nagyobb tempóval kitolatott elém egy autó én vészfékeztem és belémentem.
A kitolató autós nem ismerte el a felelősségét,ezért rendőrt hívtam. Szerinted mik lesznek a következmények?
A rendőr a helyszínen nekem adott igazat, mivel a kitolató autósnak kellett volna meggyőződni a toaltás veszélytelenségéről,de azt mondta a rendőr hogy nem ő dönti el ki a hibás. Szerintetek?
jegyzőkönyvet vettek fel.
Feljelentés nem tudom h történt-e még sosem karamboloztam,én nem jelentettem fel senkit,csak ragaszkodtam a rendőrökhöz hogy jöjjenek ki. A kitolató autós ezt nem akarta.
18:07
Csak hogy tisztábban láss:
Egy egyirányú utcában kaptam piros lámpát...Majd mikor zöldet kaptam,elindultam...Kettes sebességfokozatban kétezres fordulaton készültem váltani a hármast, akkor a sebességem kb 35 maximum 40 lehetett akkor elengedtem a gázt motorfék mert láttam h kivágott elém egy kocsi INDEX NÉLKÜL! én vészfékezek autó megcsúszik és puff bele. A kiérkező rendőr is megmondta a szőke hölgynek hogy egyértelműen ő hibázott de ő ezt nem volt hajlandó elismerni!
Érted így a szituációt?
Világítás??? Alap, este 20 órakor...Téligumi is meg minden alap...
Amióta volt egy koccanásom, menetrögzítőt használok. Nem lehet megúszni vele a balesetet, de ha a látóterében történik, nagyon hasznos lehet.
Ahogy leírtad, teljesen egyértelmű, hogy a másik autós volt a hibás.
De sajnos vannak, akik nincsenek tisztában az elsőbbség fogalmával. Ha pl. itt a kiállás már megkezdett lett volna akkor, amikor oda érkezel, már nem elsőbbségi kérdés. Segítened kell a művelet befejezését.
Ezt azért írom, mert ez az a körülmény, amit vizsgálhatnak, s esetleg a felelősség megosztott lesz, vagy akár teljesen a tiéd.
Akkor is a tolató lett volna a hibás, ha indexel, ugyanis neked volt elsőbbséged.
Ebből sosem lesz osztott felelősség, 100%, hogy elkaszálják a csajt. És még hülye is, hogy nem adott egy betétlapot, mert így még kap majd 60K pénzbüntetést is...
„Ha jól tudom ilyen esetben a tolató jármű a hibás mindig.”
Tudod miért lettél lehúzva? Mert nem jól tudod. És nagyon sokan nem jól tudják. Nem jól, mert valóban az erősorrend az egyenesen haladó->jobbra kis ívben kanyarodó->balra nagy ívben kanyarodó->megforduló->tolató. Igen ám de ez a művelet megkezdésének a sorrendjére vonatkozik.
A kérdésben szereplő esetleírás egyértelmű. De változtassunk rajta egy kicsit. A parkoló kocsira utóbb nagyon ráálltak. Pesten ez mindennapos. Nem lehet kiállni elsőre, csak több lépésben. Amikor megkezdem, nincs féktávon belül senki. Index, s elkezdem a talicskázást. Már vagy fél méterre kint vagyok, de még mindig kell variálnom. Közben megérkezel te. És akkor most ki is a hibás, ha figyelmetlen vagy és belém jössz?
Ügye a sorrend: egyenesen haladó…tolató.
Nos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!