Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki lenne a hibás?

Ki lenne a hibás?

Figyelt kérdés

"A" autó halad az úton, de néhány autó az ő sávjában parkol, ezért úgy dönt, hogy irányjelző használatával igénybe veszi a szembejövő sávot, hogy kikerülje, mivel a sajátjában nem tud elmenni.

"B" autó pedig a parkolóból jön ki, az "A" autó irányába, és neki van elsőbbségadási kötelezettsége.

Tegyük fel összeütköznek.

"A" autó halad a védett útvonalon, de "B" olyan útra akar kanyarodni, ahol elvileg jobbról neki nem kell szembejövőre számítania.

Ki a hibás kocc esetén?

[link]

2012. dec. 17. 19:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
természetesen a B akkor is körül kell nézni mert előzésben lévő, vagy megkülönböztető jelzést használó gépjárműre kell számítania. A másik: az A eleve védett úton halad akkor igazából nincs min vitatkozni.
2012. dec. 17. 19:22
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
BBBBBBBBBBBBB
2012. dec. 17. 19:27
 3/11 anonim ***** válasza:
80%

A "B" a hibás

A "B"-nek meg kell bizonyosodnia hogy amelyik sávba szeretne kanyarodni ott gépjármű nem közlekedik-e

2012. dec. 17. 19:27
 4/11 A kérdező kommentje:

én is így gondoltam, de tegyük fel, hogy "A" még nem kezdte el kikerülni a parkoló autókat és még "B" sem kanyarodott ki

ekkor még ugye az van, hogy ha "B" elég gyors, akkor máris abban a helyzetben van, hogy "A"-nak kelljen elsőbbséget adni

szóval ha így történik a baleset (bár gondolom ezt elég nehéz bizonyítani, hogy "B" már rajta volt az úton) akkor mi a helyzet?

2012. dec. 17. 20:00
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
ha nincsenek tanúk, van szemtől szembe 1-1 állítás akkor nem lesz igazság
2012. dec. 17. 20:14
 6/11 anonim ***** válasza:
48%

>> "B" autó pedig a parkolóból jön ki...

Úgy látszik, nehéz megérteni, hogy aki parkolóból jön ki, az mindenkinek elsőbbséget kell adjon. Vagyis jobbra is és balra is kell néznie, pont mint amikor a saját udvaráról hajtana ki.

Nem is tudom, hogyan kaphat jogosítványt az, aki ezt nem tudja.

2012. dec. 17. 21:12
 7/11 A kérdező kommentje:

én is értem, hogy B parkolóból jön ki, de hol van az a határ, amikor azt lehet mondani, hogy B már rég rajta van az úton és A-nak nem kellett volna kerülni, vagy fordítva

mert lehet olyan a szitu, amikor nagyon nehéz eldönteni

2012. dec. 17. 21:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Ugyanott van a határ, mint amikor egy mellékútról a főútra hajtsz egy háromszög-nél (macisajt). A szitu ugyanaz.

Az a parkoló-s mondat, hogy "mindenkinek elsőbbséget ad" = macisajt.

2012. dec. 18. 10:19
 9/11 anonim ***** válasza:

"Úgy látszik, nehéz megérteni, hogy aki parkolóból jön ki, az mindenkinek elsőbbséget kell adjon"

és ha parkolóból jön ki?!

tudod mi a parkolóból való elindulás?

mikor kijársz a két vonal közül, pl. a tesco parkolóban!

máskülönben nem nem számít, hogy az autó hol járt előzőleg!

2012. dec. 18. 16:32
 10/11 anonim ***** válasza:
az A főútvonalon halad? csak azért mert igencsak számít...
2012. dec. 18. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!