Miért vállalnak be annyian beláthatatlan kanyarban előzést?
Most haltak meg nemrég öten egy ilyen balesetben, köztük egy gyermek is. Régóta vezetek, és gyakran előznek meg engem is olyan kanyar előtt amit nem lehet belátni (tehát bármikor jöhet szemből valaki). Én sem látom be, és az engem előző autós sem. De mégis elkezd előzni. Az előbb említett balesetben egy kamion jött szembe. Tehát az előzést bevállaló autós is életveszélyben van ilyenkor, és a szembejövő is, hiszen frontálisan ütközhetnek. Ami az egyik legrosszabb.
Egyszer utasként megéltem egy ilyet. Beláthatatlan kanyar volt előttünk, és buszt kezdtünk előzni. Semmit nem lehetett látni, hogy jön e szemből valaki. A vezető közölte hogy most lehet hogy meghalunk... Szerencsére nem jött szembe senki.
Legutóbb amikor így előztek engem, majdnem baleset lett a vége, mert jöttek szembe... Csikkanó gumival tudta csak elkerülni az ütközést az engem előző.
Jaa és nem szoktam feleslegesen cammogni az úton, ha valaki erre gondol. Sokat vezetek, átlagos kocsival.
Ha valaki szokott így előzni, annak is kíváncsian várom a válaszát.
Ezt én sem értem. Nem fontos nekik az életük.
Vagy nem gondolnak bele, mi történhet.
Vagy azt hiszik sérthetetlenek, és rossz dolgok csak másokkal történnek.
Én ugyanígy nem értem a 200-al száguldó motorosokat sem.
Borítékolható, hogy egyszer megbillen a motor, és akkor viszontlátásra a túlvilágon.
Szinte naponta eőfordul velem, hogy az engem előző csak azért nem ütközik a szembejövővel, mert én fékezek, és így befér elém...
Aki kanyarban teszi, még felelőtlenebb, mert ott senki, a vétlen fél sem látja, van-e valaki szemből. De megy, mert a múltkor is sikerült:(
És az a szomorú hogy bármikor bármelyikünk áldozatává válhat ennek a fajta előzésnek, hiszen lehet hogy mi leszünk azok akik a kanyarban szemből jövünk (szabályosan) és a jóember előlünk nem tud majd kitérni, visszamenni a sávjába. Szóval már erre is gondolnunk kell, hogy bármikor szemből belénk csapódhat a kanyarból egy kamikáze?
Bakker...
a celica vezetőjének:
Lehet hogy akkora nagy autód van csak mi van ha te éppen 90-150-es tempóval előzöl kanyar előtt és szemből nem látod hogy jön egy másik állat aki 150-170-el jön ?
Akkor benéz a hapi az ablakon és ugrás a temető .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!