Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autóúton mennyivel szoktatok...

Autóúton mennyivel szoktatok menni? Tartjátok a 90-et, vagy kevesebbel is zötykölődtök vállalva, hogy feltorlódik mögöttetek a sor?

Figyelt kérdés

Párom állandóan szentségel, hogy az ilyennek minek jogsi, mikor 90-nel lehet menni, és 60-70-nel kullogunk a kocsisor mögött, tehát az első, aki feltartja a sort, tényleg max 70-nel megy. Előzni nem mindig lehet, kanyargós út, forgalmas 4-es, stb. Ekkor mindig azt mondja, hogy ilyenekből vannak a balesetek, mert ahol 90-nel lehet menni, miért megyünk 70-nel. Az emberek beidegesednek, előzni akarnak, de nem lehet, és már megvan a baj. Sokszor adok neki igazat, mert mikor végre megelőzzük az "elsőt", látjuk, hogy telefonál, vagy csak 80 éves, stb. DE: én is ezért nem vezetek, mert engem frusztrál, hogy mögöttem mit gondolnak a vezetési technikámról, pont ilyenek, mint a párom, mert ha nekem a 70 a kényelmes és biztonságos tempó, akkor miért menjek 90-nel? Ti mit gondoltok erről? Igaza van?

Minden úton, ahova megyünk találkozunk legalább két ilyen esettel. (arról nem is beszélve, mikor a belső sávban teszik ezt meg, mikor kétsávosra bővül az út).

2012. júl. 10. 23:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A maximumot nem kell tartani, csak az aránytalanul nagy akadályozás helytelen. Az egyéb elfoglaltsága miatt bandukolóra nem tudok mit írni. Az simán tapló a szabálytalanságán és veszélyességén.

Ám autók (mondom, autók) menettulajdonságai nem egyformák. Az enyém pl. rosszul tűri a silány utat. A legkisebb kátyút, buckát stb. közvetíti felém, a hasmagassága sok, a szélessége keskeny. A kanyart sem szereti. Más építésű autóval simám megyek 100 km/órával, de ebben 80-at is soknak érzem.

2012. júl. 11. 22:23
 12/15 anonim válasza:
100%
Én februárban tettem le a jogsit.A férjem külföldön dolgozik tehát nem tud mellettem ülni segíteni ha menni kell valahova.99%-ban pedig ha megyek a két gyerek ott ül mögöttem.Tehát kezdő vagyok 2 gyerekkel a hátam mögött,de megyek ha mennem kell valahova,ráadásul minél többet megyek annál hamarabb lesz rutin és magabiztosság.Szóval én például ezért nem megyek 90-nel,de azért 80 körül próbálom tartani.De olyanok mint a párod engem is nagyon fusztrálnak,mert tudom hogy sokan így gondolkodnak,hogy mindenki már az anyja hasában tudott vezetni.Pedig mint látod sokszor van érthető magyarázat is.( persze tudom sokszor nincs.)
2012. júl. 12. 11:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Frusztrál,hogy mások mitgondolnak?

Soha ne vezess!

2012. júl. 13. 13:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért az is elég komoly baleseti forrás, ha valaki gyorsabban megy, mint amit a tudása-kocsija megenged. Persze ne a belső sávban ballagjon, tartsa be a minimális kötelező sebességet (úgy tudom, ilyen csak autópályán van), ne akadályozza az előzést, sőt akár segíthet is.

Én azt a jó tanácsot kaptam kezdő vezetőként a férjemtől, hogy "úgy menj, hogy ne félj, majd megelőz, aki akar". Mivel előzni sokáig egyáltalán nem mertem, arra is figyelmeztetett, hogy sok helyet hagyjak a teherautók mögött, így legalább nem egyben kellett a két járművet megelőzni a mögöttünk jövőknek.

Ne írjátok, hogy miért vezet, akinek nincs gyakorlata. Úszni is csak vízben lehet megtanulni.

2012. júl. 15. 00:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Minimális kötelező sebesség autópályán sincs. A kapaszkodósávos részen szokott lenne olyan tábla, amely előír egy sebességet, amit ha tartani kell.

Egyébként csak olyan megkötés van, hogy nem mehet fel a pályára olyan gépjármű, amely önerejéből, sík úton nem képes 60 km/óra sebességgel menni. De ez a kitétel nem jelenti azt, hogy legkevesebb ennyivel kell menni.

2012. júl. 15. 20:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!