Felnőtt férfi miért nem hajlandó megcsinálni a jogosítványt?
Kép ilyen pasiról is tudok, akik valamilyen ok miatt nem akarják megcsinálni a jogsit, miközben a párjuknak van. Az egyik ráadásul családos ember (egy közös gyerek, meg a nőnek van kettő) . Ott különösen indokolt is lenne, mert külföldre igázik, így meg, hogy nincs jogsija, a nőnek kell hozni-vinni Győrig, (70km) ahol felveszik, meg hétvégén fuvarozni bevásárolni, ami kicsit se tetszik az asszonynak, miközben minden otthoni dolog is az övé.
Másik ismerősöm 33 éves pasija is csak húzza a dolgot, már olyant szöveget is eleresztett, hogy majd ha lesz gyerek, miközben együtt se laknak. Persze az tetszik neki, hogy a csajnak van, és fuvarozza, csak éppen mikor a pasi már szinte érezhetően visszaél ezzel, akkor ki is akad rá.

Nem tudom miért gondolom idő pénz munka mellett már nem egyszerű.
Én iskola mellett csináltam 18 évesen szerencsére de azért ha most így munka mellett le kène raknom egy C jogsit nem lenne egyszerű.
Miért nem kérdezed meg őket?
Gondolom kényelmes nekik így.
Ha olyan a helyzet, hogy nincs rá szüksége, mert tömegközlkedéssel, bicajjal meg tudja oldani, akkor nem gáz szerintem.
Ha nincs rá keret, azt is meg tudom érteni, elég drága.
De a fent emlétett két példád esetén én eléggé indokoltnak érezném, mégha össze is kéne kicsit húzni a gatyamadzagot , hogy kiperkálják (nem tudom az anyagi körülményeket, bár ha külföldre ingázik, akkor csak elő lehetne rá teremteni szerintem).
Szerintem sok esetben a lustaság is bejátszik. Rá lehet fogni, hogy nincs ideje hétköznap, de sok oktató pl hétvégén is dolgozik, pont emiatt. Édesapám is oktató, neki a fő munkaideje délután és hétvégén van, mert a legtöbb diákja dolgozik, és olyankor érnek rá.

Sok oka lehet. Nem szeret vezetni és túl kényelmes ahhoz, hogy olyat csináljon, amihez nincs kedve. De lehet, hogy tényleg olyan, akiből csak nagyon rossz vezető lenne. Nálunk pl. nekem (férj) van jogsim, feleségemnek nincs. Számtalanszor előfordult, hogy egy-egy "hülyébb" forgalmi szituációban a feleségem (aki mellettem ült) totál kiakadt, megijedt, miközben én csak fékeztem, kezeltem a helyzetet és sokszor fel se húztam magam rajta. Látszik, hogy ő nem tudná kezelni ezeket a helyzeteket. Pánikba is eshetne, aránytalanul jobban felhúzná magát rajtuk (néha persze nekem is sikerül) és hirtelen ijedtségében nem megoldás-centrikusan cselekedne. Sokszor meg is beszéltük, hogy neki nem való a jogosítvány és ez így jó, ahogy van: nekem van, neki nincs jogsija. Elképzelhető ugyanez fordított szerepekkel is.
És a közhiedelemmel ellentétben nem való mindenkinek a jogsi. Rengeteg olyan ember vezet autót, aki nem igazán alkalmas rá.

Mi a kérdés? Nyilván mert nem akarják.
Én is szívesen visszaadnám inkább a jogsim, ha visszakapnám az árát cserébe. Nem mindenki szeret vezetni.

Én pont ilyen vagyok, mint az 5. válaszoló felesége, csak nekem még jogsim is van... pont ezért mindenki piszkál, hogy miért nem vezetek, a munkahelyen is küldeni akarnak más városokba céges autóval, nem értik meg, hogy nem lusta vagyok, hanem ön- és közveszélyes a volán mögött... (mondjuk nem sokat segít, hogy sok olyan kollégám is azzal takarózik, hogy nem tud vezetni, aki minden nap kocsival jár dolgozni...)
Ha ezt hamarabb tudtam volna magamról, akkor nyilván meg sem csináltam volna anno a jogsit, de 17 évesen még jó ötletnek tűnt. Ha ez a két fickó is hozzám hasonló, akkor inkább becsülöm őket, hogy ezt belátják, ismerek olyat, aki ugyan vezet, de nagyon nem kellene. Ha csak lusták, akkor már rosszabb a helyzet, de szerintem a párjuk tudja, hogy mi a helyzet (ha valóban lusták, valószínűleg egyéb, jogsi nélkül is kivitelezhető feladatokban sem jeleskednek, így ez a legkisebb probléma szerintem...)
1. Nem szeretne vezetni.
2. Fél a vezetéstől és/vagy tudja magáról, hogy nem lenne jó sofőr.
3. Nincs rá pénze.
4. Nincs rá ideje.
5. Nincs rá energiája.
6. A környéken nem talált megfelelő tanfolyamot és oktatót hozzá.
Bármilyen egyéb indok, hiszen igazából lényegtelen a miértje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!