Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Adott 2 balra telezölddel...

Adott 2 balra telezölddel kanyarodó sáv, ahol a külsőt egyenesen is engedi kiegészítő lámpával 12 másodperc különbséggel? Joggal dudálnak le, ha én a külsőből akarok balra kanyarodni feltartva a mögöttem lévőket?

Figyelt kérdés

Konkrét helyszín (remélem pontosan írtam le):

[link]

Balra kanyarodik 2 sáv, de a külsőt egyenesen is engedi (12 másodpercig utána telezöldre vált).

Valamelyik nap a sávban a sor elején (én a 4.-5. autós lehettem) az illető - természetesen balra indexxel jelezte, hogy nem egyenesen megy és egy idegbeteg folyamatosan nyomta a dudát neki.

Ilyenkor jogos vagy ki kellett volna szállni elbeszélgetni a dudálós barommal?

Tegyük fel, nem is Debreceni az illető? Ha csak az útburkolati jeleket figyeli honnan kellene mégis tudnia, hogy abból előtte egyenesen is engedi a forgalmat?

Vagy ennyire előzékenynek kellene lenni, mert a legtöbb embernek pár másodperc is élet-halál kérdése és pszichés kezelésre szorulna?

ma 20:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kiszállni, csak hagyni had üsse meg a guta a dudálgatót. Gondolom arra nem volt elegendő agysejtje hogy végig gondolja hogy az előtte levő nem egyenesen hanem balra akar menni.
ma 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Onnan kellene tudnia, hogy erre 3 dolog is felhívja a figyelmét. Egyrészt a jelzőlámpa maszkolt (nem telezöldes), látszik benne a haladás iránya. Van besorolás rendjét jelző tábla ( [link] ), továbbá az útburkolati jel. Ha ebből a háromból nem sikerül összerakni, hogy mi a helyzet, akkor így járt.

Kiszállni szerintem nem érdemes, mert eleve ideges, ha nyugodtan nem tudja értelmezni a szituációt (miért nem mozdul a sor), akkor idegesen még kevésbé fogja.

Akkor lenne elfogadható egy pöccentésnyi duda, ha valaki nem jelezné irányjelzővel a szándékát és nem is indulna el az egyenes szabad jelzésre.

ma 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Debrecen az egyik legszörnyűbb hely közlekedés szempontjából. Hihetetlen agresszívak, egy gázelvétellel sem segítenek még véletlenül sem.
ma 21:45
 4/5 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Tegyük fel, nem is Debreceni az illető? Ha csak az útburkolati jeleket figyeli honnan kellene mégis tudnia, hogy abból előtte egyenesen is engedi a forgalmat?"

Hát akkor adja le a jogsiját, mert fogalma sincs, hogy hol van. Előrejelző tábla, felfestések, de még a lámpa is mutatja. Ha ezeket nem veszi észre, akkor mit néz, mit lát?

ma 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet a sávból balra fordulni? Igen. Akkor mi a baj? Vár egy kcsit.
ma 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!