Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autópálya jogtalan /eltévedtem...

Autópálya jogtalan /eltévedtem, de ez kit érdekelne/ használata 41200 ft bírságösszeg nagyságrendileg rendben van?

Figyelt kérdés

2012. máj. 31. 18:08
1 2 3
 21/30 bp1985 ***** válasza:
Nekem sem sikerült még véletlenül rámennem a pályára. Aki nem veszi észre a táblát, az adja vissza a jogosítványát azonnal. A másik, az meg aki szembe forgalommal megy fel. Az is búcsuba lőtte a jogsiját.
2012. jún. 2. 22:51
 22/30 anonim ***** válasza:
Nagy tapsot,Te is nagyon ügyes vagy!
2012. jún. 2. 22:54
 23/30 Napkiraly ***** válasza:
a sok észlény azért nem volt még hogy akarata ellenére autópályafelhajtóra tévedt volna, mert csak ünnepnapokon mennek el a bekötőútig
2012. jún. 2. 23:37
 24/30 anonim ***** válasza:
Az egyik észlény évi 150 000km-t nyom le kishazánkban munkájából adódóan, és ez bizony nem a tanya és a betonút között szalad az autóba. És te? :)
2012. jún. 3. 01:00
 25/30 Napkiraly ***** válasza:
50 kilométerre dolgozom,tehát saját autóval napi 100 körül. Ezen felül egy-két hetente el kell mennem cégautóval megszakérteni egy-két rendkívüli halálesetet az országban akárhol (alkalmanként 5-600 km)
2012. jún. 3. 09:30
 26/30 anonim ***** válasza:
Én ugyan csak 70-80 ezret autózom egy évben, de azért felismerem a táblákat... Valaki itt komolyan azt írta, hogy ekkora tábla rengetegekben nem lehet felismerni az összes táblát?! Ez komoly?! És én még csodálkozom, hogy folyton kihajtanak elém, és hasonlók...
2012. jún. 3. 18:57
 27/30 Napkiraly ***** válasza:
többségében fel lehet, de nekem a pázmándi m7felhajtó a példa rá, akkor látod hogy autópályafelhajtó,amikor már ráfordulsz.
2012. jún. 3. 21:56
 28/30 A kérdező kommentje:

A felhívás megtörtént, bár a kiküldött levélkében egyértelműen leírják, hogy az eltévedés nem kifogás. Persze nyílvánvalóan ezt sokan bevetették mielőttünk akár oktalanul is. Bár már 20 éve vezetek, hál"stennek egyre kevesebbet évente,nem feltétlenül tartom magam figyelmetlennek vagy rossz gépjármű-vezetőnek, de van mikor nem a táblákon élek. Mondjuk akkor pont egy nagy táblán csüngtem, mégpedig a premier outlet tábláján :) címnek: Biatorbágy stb vagyon írva de sajna nyílván rossz a nokia illetve az Igo sw je, mindkettő rosszul navigált -egy szerintem rosszul megadott címre-. Tolatni nagyon okos dolog autópályán nekem igazából ez eszembe sem jutott.

Az igen hogy félreállok s veszek autópálya matricát, de mint utólag elmagyaráztál ez nem mentett volna fel a fizetés kötelezettség alól.

Talán megoldás lehetne, ha összegyüjtenék az útszakaszon egyes kameráknál hányszor látnak egy hónapban összesen egy évben, s úhy küldenék ki a büntit. De mivel magáncég ennyi toleranciár igazán nem várok el, nekik is meg kell élniük valamiből. Nyilván a havi 47 ből nekik is menne :)

2012. jún. 23. 17:35
 29/30 anonim ***** válasza:

Itt a megoldás az autópályára tévedés ellen.Kameránál le,aztán újra fel..Nem tudja valaki hol kapható?

http://www.youtube.com/watch?v=rZRE7TycI-g

2012. jún. 23. 18:41
 30/30 anonim ***** válasza:

"Az igen hogy félreállok s veszek autópálya matricát, de mint utólag elmagyaráztál ez nem mentett volna fel a fizetés kötelezettség alól. "

Hivatalosan rendelkezned kell a felhajtás pillanatától érvényes útdíjfizetéssel ( matricával ) , de: ( és most kérem a trollokat forduljanak el, vagy lapozzanak, nem vitát akarok generálni )

a matricát háromféle módszerrel ellenőrzik itthon az autópályákon:

1. telepített kamerás rendszer, pl M3. Felhajtók közé vannak javarészt telepítve, így tényleg csak azt rögzíti a rendszer aki minimum egy felhajtónyi távot ment matrica nélkül

2. mobil kamerás autó, ez megtalálható bárhol, de leggyakrabban pihenőknél, felhajtóknál áll a forgalomtól "elzárt" területen

3. amikor kpm-es/autópályás stb hajtja végre azu ellenőrzést, elég ritka, és csak olyan helyen tudják csinálni, ahol minimálisra csökkenthető a balesetveszély ( pl. mindennapos az M3 füzesabonyi kihajtójánál NKH ellenőrzéssel egybekötve, gyakori a hatvani kihajtónál ( a 21-es útnál) és az autópálya pihenőkben ( ezeknél leginkább a haszonjárművekre vadásznak, ott tud az NKH másból is kaszálni ).

Szóval ha a felhajtónál nem látsz kontroll autót ( általában corsa- szerüség vagy mikrobusz a tetején a kamerával, rajta nagy narancssárga matrica-kontorll felirattal) és nem állít meg senki ellenőrzésre, akkor nyugodtan félreállhatsz és megveheted az E-matricát, ha megvan nyugodtan mehetsz tovább.

Már többször leírtam, bár ez mindig heves ellenreakciót vált ki, hogy hülyeség bla bla, velem már előfordult, hogy elfelejtettem matricát venni ( vagy épp az előző lejárt) és utólag vettem. Ha nincs az "elkövetés" és a "vásárlás" között dátumváltás, akkor nem küldenek bírságot. Én csak az M3-ason csináltam ilyet, ahol telepített kamerás rendszer van, tehát biztosan rögzítésre került, hogy matrica nélkül közlekedtem. A legutolsó ilyenem valamikor tavaly tavasszal volt, amikor sikerült vágigrombolnom az M3/M30-ason Miskolcig, majd jó egy órával később Miskolctól 70km-re egy MOL kúton vettem matricát.

Ha már itt tartunk, szerintem megemlíthető, amikor elírják az ember rendszámát vásárláskor, a vevő nem ellenőrzi és jön a büntetés ( és a felismerés, hogy átb@sztak, elírták a rendszámom stb.. ). Ilyenkor be kell fáradni a legközelebbi ügyfélszolgálatra az igazolószelvénnyel ( amit 1 évig meg kell őriznünk ) az autó forgalmijával és valami 1000 vagy 1500 forintért az autópálya-kezelő törli a büntetést. ( gondolom közben ellenörzi, hogy a fotón fiesta van-e, mint a forgalmiban nem pedig egy nyergesvontató... )

Összességében, mindig körültekintően előre vegyük meg a "matricát", az a legbiztosabb módszer.

2012. jún. 23. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!