Autópálya jogtalan /eltévedtem, de ez kit érdekelne/ használata 41200 ft bírságösszeg nagyságrendileg rendben van?
Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 18:08
12/30 anonim válasza:
Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, nem ez egyáltalán nem sok büntetés. Pár éve egy APEH ellenőrzés során bár szinte mindenkinek adtam blokkot (nagy volt a hajtás), az ő 65 forintjukról nem, és ezért 150 ezerre büntettek meg 22 éves fejjel. További 30 ezerre büntettek azért, mert a blokktömbök sorozatszámát, és a számlatömböm sorozatszámát ugyanazon a szigorú számadási nyomtatványon vezettem, mert nem tudtam, hogy külön kell. Ehhez képest a 41200 ft aprópénz.
13/30 anonim válasza:
AZ Apeh-hoz képest nem sok, de a D2-es havi matrica 13970 forintjához képest szerintem irreálisan magas ( akárcsak a többi kategóriában) árat szabott meg az állami autópályakezelő.
14/30 anonim válasza:
Szóval kb 10 forintnyi adó "elcsalásáért" nem sok 150 ezer büntetés? Egy apró adminisztrációs hibáért (tehát nem csalás, csak hiba) nem sok 30 ezer? Szóval a magánembert ne büntessék, de a vállalkozó fizessen ezerrel. Grat...
15/30 anonim válasza:
Amúgy, ha a kérdező felhívta volna az ügyfélszolgálatot, és elmagyarázta volna, hogy mi történt, biztos találtak volna megoldást. Az ügyintéző csak egy autót látott, amelyik fizetés nélkül használta a pályát. Honnan tudhatná, hogy kórházba siettek, eltévedtetek, üldöznek titeket, etc... Erre való a kis szánk. Bármilyen hihetetlen, ott is emberek dolgoznak, sok pénz múlhat az ügyintézőn.
16/30 anonim válasza:
"Szóval a magánembert ne büntessék, de a vállalkozó fizessen ezerrel. Grat..."
Úgy gondoltam, hogy a 41200 nem sok a 180 000-hez képest. Miért kell mindent egyből félreérteni?
17/30 Napkiraly válasza:
a felhajtón fogod magad és visszatolatsz,ennyi. Nem mész fel a pályára
18/30 anonim válasza:
Jah bocsi, úgy értettem, hogy arra gondolsz, hogy az APEH-hoz, mint "céghez" képest nem sok a 180 ezer. Amúgy valóban, ahhoz képest, hogy mit tett a kérdező, egyáltalán nem sok a 41200 ft. Először valójában 412'000-nek olvastam, és még arra is csak épp, hogy ingattam a fejem. :D
19/30 anonim válasza:
Én is tolattam már vissza autópálya felhajtón ,nem volt rendes kitáblázás ,össze vissza van az egész. Pl ott van a matrica felirat sok helyen de alatta egy teherautó rajz az is megtévesztő nagyon, mert az ember csak a feliratot nézi és nem mer behajtani! Szélére kell húzódni ,elakadásjelző,és lehet tolatni ennyi.És ha ott akadna el a kocsi a felhajtón,mert leáll a motor? Akkor se menne bele senki . Inkább ez mint hogy fizessek büntetést,aztán ne tudjak enni adni a gyereknek egy hónapig.Nem tudom mit képzelnek 100ezres fizetés majd felét lenyúlnák a semmire.
20/30 anonim válasza:
Sok helyen a táblaerdő miatt már nem fogja fel a vezető hogy akkor most merre is kell mennie.Feltűnő nagy sárga táblákkal kellene jelezni a fizetős utakat ,mint a behajtani tilost a felhajtókon ,persze nem érdekük mert akkor nem lenne ennyi rátévedt autós ,akit le lehet húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!