Jó dudálgatni a másikra, ha nincs is baleset veszély?
Amikor valaki sávot vált, de indexelt, és a sávban haladó lassan ment, és nem tetszett neki, hogy bem,entek elé, még csak vészfékeznie se kellett, de dudálgat.
Van értelme ilyen és ehhez hasonló helyzetekben dudálgatni?
Városi utakon nincs gyors sáv meg lassú sáv.
Kérdező: nyilván nincs. De kinek mi a lassú? Nekem az útra megengedett legnagyobb sebesség nem lassú. Ha valaki gyorsabban akar menni tegye, de ne vonjon bele másokat. Persze ha mindenki köröttem megengedett+5-tel megy, akkor én is. De a megengedett+10-200-al mennő nekem ne legyen ideges, ne vágjon be elém, nem toljon stb.
A minap nagyon csúnyán bevágott elém egy állat. Satu kellett ahhoz, hogy ne menjünk össze. Persze ment a duda is. Erre mit tesz? Elkezd előttem szlalomozni, mögém jön tol, megelőz, megint bevágva elém. Ismét mögém megy tolni. Közben megállás nélkül dudál. Az ilyentől végleg elvenném a jogsit.
Másik: újpesti p+r. Túltelített, az utakat is elállták. A végén alig férek el a bekanyarodásnál. Mögöttem jövő ráfekszik a dudára. De nem azért, mert látja, meghúznám valamelyik kocsit. Nem ő siet. Aztán amikor kikeveredtünk a rendes útra, már nem volt neki sürgős. Jóval lassabban jött mögöttem, mint ahogyan én mentem.
Egyébként ez is gyakori. Dudálgat, mert feltartom, amikor meg mehetne, nem megy. Ennek sincs sok értelme.
5:
Egyrészt nem arról van szó, hogy aki gyorsabban menne, ledudálja a lassút.
Másfelöl igen, a kérdező városi közlekedésről írt NEKED. Nem olvastad?
A kérdező kommentje:
BUDAPESTEN ülsőből át a belsőbe…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!