Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért mennek a teherautósok...

TailorM kérdése:

Miért mennek a teherautósok 60 km/h-val a 90 km/h maximális megengedett sebességű külterületi utakon?

Figyelt kérdés
Gyakran tapasztalom, hogy jóval lassabban mennek a teherautósok, mint ahogy az útviszonyok meg a szabályok megengednék és nem törődnek azzal, hogy sok kilométeres sor araszol mögöttük, előzni meg sokszor nem lehet vagy a forgalom vagy az útviszonyok miatt. Nem hiszem el, hogy ennyi lenne a maximális sebessége ezeknek az autóknak, inkább a spórolás az oka, ugye?
2012. febr. 28. 15:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
21.35. Hogy csinálod, hogy ne húzzon többet? A pihenő rendben, a mágnes csodákra képes. Egyébként azért közlekednek szabályosan(néhányan), mert horror összegű büntetéseket szabnak ki a teherautó sofőrökre.
2012. febr. 28. 21:56
 12/29 anonim ***** válasza:
bele lehet építeni egy kapcsolót és már az sem húzza amit kell!!! na de abba már nem ülnék bele semmilyen fizetésért! mert ha bukfenc van az sok millió a kapcsoló miatt! erről tudnék mesélni , franciába meg állítottak a "kpm" ami náluk nem tudom ,hogy minek nevezik őket meg szakadt a tahográf kábele és így nagyon gyorsan pörgette a KM- ert húzott mindent amit kellett de időnként többet is mint kellett volna pihenőbe 20 -al száguldott a kamionom na ez nagyon fel keltette a figyelmüket és gyönyörűen be vittek egy szervízbe ,na ott fényképeztek is mindent ,még a kerék anyákat is , a sebesség váltónak a jel adóján hiányzott a plomba na ezért már annyira be indultak mint a hangyák a bolyban de még a rendőrök is jöttek , ki vették a jel adót az hibátlan volt ,de cserélték ,de azzal sem volt jó .Utána darabokra szedték a vezetékkelést az egész kamionon és meg találták a hibát az egyik kábel kötegben meg szakadt az ér, ha nekem akkor találnak rajta kapcsolót akkor én még azóta is ott lennék a francia rendőrségen mert nem tudtam volna ki fizetni a büntetésemet ,de a cég sem a sajátját! a mágnest is csak telep helyeken szabad használni mert millákra büntetnek érte!
2012. febr. 28. 22:47
 13/29 anonim ***** válasza:
#11: a sima tachográfoknál beraksz egy darab radírt vagy akármit, amivel határolni tudod a tű sugárirányú mozgását. Az digit tachográfot is meg lehet buherálni :)
2012. febr. 28. 22:51
 14/29 anonim ***** válasza:
A francia Gendarmarie jótékonysági intézet, a lengyel Inspekcjahoz képest.
2012. febr. 28. 23:07
 15/29 A kérdező kommentje:

Okostojáskodónak: Persze tudom, hogy 70-nel mehetnek, a kérdésben szereplő 60 pedig kevesebb mint a max 70....

Ugyanakkor egyúttal gondoltam a kisteherautókra is, amik mehetnének 90-nel is.

Én megértem a fuvarosokat is, hogy nehéz sorsuk van, ugyanakkor őnekik meg meg kellene érteni a mögöttük cammogókat, hogy kora reggeli időszakban, munkába menet nagyon bosszantó és önző dolog az ilyen.

2012. febr. 29. 08:13
 16/29 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
No, akkor én is okostojás leszek! Neked kell megérteni, hogy nem csak te közlekedsz! Ha annyira sietsz, akkor elöbb kell elindulni, ez ilyen egyszerű.
2012. febr. 29. 12:26
 17/29 anonim ***** válasza:

#5 "3. spórol a köcsög, az ilyet el kéne tiltani a vezetéstől "

Hát nem tudom, ha mondjuk neked kéne teletölteni egy ekkora teherautó tartályát mit szólnál hozzá....Inkább az ilyen köcsögöket kéne eltiltani mint te...

2012. febr. 29. 16:18
 18/29 anonim ***** válasza:
azért a lassú közlekedéshez .egy kis intelligencia párosodik akkor nincsen semmi gond el lehet engedni a gyorsabb autókat irányjelző jobbra és máris ki kerülés !!! na erről szól a közlekedés!!!
2012. febr. 29. 17:39
 19/29 A kérdező kommentje:

Kedves Agytörzsi prof!A 15. hozzászólásom 3. sora így kezdődik:Én megértem a fuvarosokat... Erre Te ez után írod, hogy nekem kellene megérteni... Olvasd el figyelmesen a hozzászólásokat és akkor biztos sikerül bárkit helyretenned.

Köszi a hasznos válaszokat mindenkinek.

2012. febr. 29. 18:22
 20/29 anonim ***** válasza:
64%

"Hát nem tudom, ha mondjuk neked kéne teletölteni egy ekkora teherautó tartályát mit szólnál hozzá....Inkább az ilyen köcsögöket kéne eltiltani mint te..."

Na szóval, én kamionozok, kicsit átlátom a helyzetet. És te?

Alap szituáció: Van egy sofőr, kevesli a fizetését. Ha 60-70nel baktat, akkor eszik neki a kocsi 28-29-et átlagban, leadja 32 literrel. A sofőrnek marad 100-on 4 liter gázolaj, megy napi 400km-t, az napi 16 liter, 10 nap alatt 160, 20 munkanap 320, dolgozik 23 napot mondjuk. Leszívja, eladja 300ért, 96 000 FT/hó. ÉS akkor még nem brutálisan spórolt.. A főnök örül, mert bőven jó még a fogyasztás( mivel az APEH normája vegyesben valami 43-45 liter körül van egy nyergesnek, a fuvarozó még kénytelen számlát venni, hogy kihozza a kocsit normára, és visszakapja a lehető legtöbb áfát, és üzemanyag árkompenzációt. Egyszerű példa, kis cég, 10 autó, havi tankolás 10-11 millió. Ebből visszakapja az áfát, ~2 420 000HUF. Ha a fent leírt módon beadaja az APEHnak fiktív számlák segítségével, hogy ~14,7 milláért tankol, akkor 3 240 000 Forint áfát kap vissza( + a gázolajár kompenzációja), az havi 820 000> évi 9.8 millió nettó. A számlákért fizet 1,5 gurigát és marad neki karácsonykor 7.3millió zsebben. Mindenki jól járt. Most őszintén melyiket sajnáljam?

2.eset: Nem nevesítem ( de ki lehet találni S**R üzletlánc). A sofőr be van jelentve minimálbérre. Mindegyik baromi lassan jár, még autópályán is. Azok a szép új Scaniák visszafelé 1 tonna göngyöleggel baromi sok gázolajat meghagynak. A sofőr úgy kapja a fizetését, hogy megkapja a minimált, és azon felül a megtakarítást kifizetik neki valamilyen összegben ( persze nem teljes áron ), mivel a megtakarítás jelenleg full adómentesen adható. Beszéltem egy két pilótával, a fizetés nettó 74 000+ a megtakarítás 160 000. Ami után egy qrva forint adót nem fizet senki. A sofőr úgy-ahogy jól jár. Sztem a könyvelők is kiokosítanak valamit, ha mást nem havi 100-160 000 forint szja/tb/nyugdíj stb. járulékát ( ha valaki pontosan tudja ez hány % akkor megoszthatja ) és ezt szorozd mondjuk 100 gépkocsivezetővel. Itt is baromi jól jár valaki, mi meg kullogunk előzni tilos idején a s**ros kocsi mögött 65-tel Nyíregyházától a bagi partig ( ott van az első kapaszkodósáv, ahol tudunk előzni) 225km-t.

Nyugodtan köcsögözhetsz, de nekem van valamennyi rálátásom ezekre a dolgokra, nem sajnálom őket. Főleg azt aki tankolja az autót, mit olvashattad annak marad a legtöbb a zsebében.

2012. febr. 29. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!