Kaphatok hitelt üres külterületi ingatlanra?
Figyelt kérdés
Van egy telkem a lakóhelyem határától kb. 300m-re. Ez ugye külterületnek számít, de a környékünkön van egy pár lakóház is. (Szóval remélem hogy nemsokára belterületté nyilvánítják.) Víz és áramszolgáltatás az van, de más egyéb (pl. telefon kábeltévé nincs). Egy kb. 12nm-es faház van rajta amelyet tárolónak használunk. De lehet rá építkezni, mivel építési engedély van! Végül is az érdekelne, hogy tudok-e bármilyen hitelt felvenni úgy hogy ez a terület lesz a fedezet? Ha ez lehetséges, akkor hova kell mennem ez ügyben?2011. jan. 14. 11:07
1/6 anonim válasza:
Miről szól az építési engedély? Lakóházról?
2/6 A kérdező kommentje:
Az építési engedély "gazdasági épületről" szól. A szomszédok közül mindenki megterveztette a "gazdasági épületét" amelyet lakóházként használ. Más az hogy mi van papíron és más a valóság. :)
2011. jan. 14. 13:12
3/6 anonim válasza:
Igen, tudom, hogy ez így szokott lenni:). Ezzel csak az a probléma, hogy gazdasági épületre nem adnak építési hitelt.
Van néhány bank, amelyik külterületen álló, nyaraló, üdülő, gazdasági épület besorolású ingatlant is elfogad fedezetnek vásárlásra, de külterületi üres telekre szabad felhasználású hitelt nem adnak.
4/6 A kérdező kommentje:
Én valójában szeretnék megszabadulni a telektől. De amennyit eddig kértem érte, annyiért nem kell senkinek. Pedig nem kértem sokat. Balaton parttól 7km-re magasabban fekvő helyen van a terület. Először 2MFt-ot kértem érte de már 1,5-ért is odaadnám. De még annyiért is sokallták. Ajánlottak érte 800EFt-ot... De annyiért meg biztos nem adom oda. Szóval azért vettem volna fel rá hitelt hogy legalább legyen belőle pénz. A bank elviszi akkor had vigye. (Feltéve ha adott volna 1,5MFt hitelt)
2011. jan. 14. 19:27
5/6 anonim válasza:
A bankok által elfogadható ingatlanfedezet minimális értéke 4 millió Ft, de van bank, ahol 6 millió Ft feletti értéket fogadnak el, ha az nem túl jó helyen van. Sajnos nem csak az ingatlan besorolása miatt nem kapnál a telekre szabad felhasználású hitelt, hanem az értéke sem megfelelő.
6/6 anonim válasza:
Rosszul spekulálsz, ha azt képzeled, jól lehet kijönni egy olyan jelzáloghitelből, amit eleve azért vennél fel, hogy a "bankra ruházd át az ingatlanod tulajdonjogát". A bankok ez ellen úgy védekeznek, hogy eleve nem adnak annyi hitelt, amennyit ér, ezen felül az összes eljárási illetéket, végrehajtási, árverési költséget, büntető kamatokat, késedelmi pótlékot felszámítják, ha a hitelt nem fizeti valaki, így gyakran a felvett hitel többszörösére is dagadhat a tartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!