Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az autosnak es egyeb jarmuvel...

Az autosnak es egyeb jarmuvel kozlekedonek meg kell allnia zebranal es at kell engednie a gyalogost?

Figyelt kérdés

2012. jan. 9. 20:20
1 2
 11/18 snakeE46 válasza:
madárka inkább ásd el magad...
2012. jan. 12. 10:23
 12/18 A kérdező kommentje:
Koszonom snake:-):-* a tobbieknek is foleg az okos valaszokat:-)
2012. jan. 12. 15:09
 13/18 anonim válasza:

Autósiskolában dolgozom. A tanulóink rendszeresen forgalom-vizsgáznak, úgyhogy innen tudom, hogy amennyiben a gyalogos lelépett a járdáról az úttestre, abban az esetben kötelező átengedni akár megállással is. A vizsgabiztosok betűre ismerik a KRESZ szabályokat és figyelnek rá, hogy betűre be is tartsa a vizsgázó, különben bukás van!

Sajnos számtalanszor előfordult már, hogy nem vették észre a tanulók a lelépő gyalogost!

És ez a szabály akkor is érvényben van, ha 6 sávon keresztül érkezik a tanuló elé a gyalogos, és még bőven átérne előtte.

Más kérdés, hogy a hétköznapi életben ezt a szabályt szinte senki sem tartja be, és ha a rendőrség ráállna a büntetésre jó sokat kasszírozhatna...

2012. jan. 13. 09:59
 14/18 anonim ***** válasza:
sajna Magyarországon minden idióta kap jogsit és semmi közük a kreszhez,és a vezetéshez!!!!
2012. jan. 13. 22:56
 15/18 anonim válasza:
0%

Azért aktív autósként én azt is beleírnám a "kresz"-be, hogy ha a zebránál a járda szélén tántorog a kedves gyalogos, én megállok, ő meg kiröhög, hogy ő csak ott gondolta a csárdást eljárni, az autós kiszállhasson, és átrugdoshassa a túloldalra!

Különben tudtommal nem elég lassítani, ahogy előttem írta valaki, hisz meg kell várni, míg a kedves gyalogos átdőcörög, és fellép a túloldalon a járdára, akkor is, ha közben alszik is egyet, ezzel komplett kocsisorokat hozva létre....

Ez ma Magyarország.... és ezek után, ha valaki 65-el telefonál, 90nap elzárást is kaphat, mások, ott fenn meg széthordják az országot... ehh... hova tart ez az ország!?

2012. jan. 14. 12:05
 16/18 anonim válasza:
100%
Előzőnek: kíánom, hogy egy hónapig ne közlekedhess autóval, így gyűlölni a gyalogosokat azért elég visszataszító.
2012. jan. 15. 09:31
 17/18 anonim válasza:
Engem ma azért húztak meg forgalomból mert nem engedtem át a gyalogost aki akkor ért oda a gyalogátkelőhöz amikor kb a kocsi eleje 2 méterre volt a zebrához. De a kedves vb biztos, hogy satufékezett volna ezen a vizes, nyálkás talajon...
2013. jan. 21. 19:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Drága vizsgázó, én azt gondolom a későbbiek után is, hogy igaza volt a biztosnak a szabályok szerint.

Ha azt látom és belátom a terepet, hogy a gyalogos folyamatos haladással közelíti a zebrát és az ő és az én mozgásomból (változatlanságot feltételezve) az következik, hogy "találkozunk", bizony nekem meg kell állni.

De én is káromkodok, amikor hézagosan szivárognak át a mindig újabb érkezők, meg amikor egyszál magam megyek és fentiek szerint "találkoznánk" az istennek se int, hogy húzzak tovább és kb. 3 másodperc múlva átmehetne, mert sehol senki, nem, ő ragaszkodik KRESZ szerinti jogához.

De hát ilyen a mi közlekedési morálunk. Ilyenkor azt kérdezem magamtól, ezek egyike se közlekedik autóval?

Mert én gyalogosan intek és intenék, mint azt meg is teszem, egyértelműsítve az addig kétes helyzetet, miszerint ha gyalogost ütsz el a zebrán az Isten mentsem meg attól, hogy komolyabb baja legyen, a bíróságon meg Neked nem lenne igazad...

Egyszer jártam Londonban, hamar rájöttem, nem szabad az út szélére állni, mert rögtön megállnak, de húzni is kell át ám gyorsan, mert haladni kell mindennek. De mi ettől messze vagyunk, nem csak távolságban.

Én így gondolom...

2013. jan. 21. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!