A rendőr megállíthatja a mentőt? Az ész megáll?
"de akkor sem száguldozhat ész nélkül"
Hát de hogyne már ... a megkül.jelzés pont arról szól, hogy a létező összes KRESZ-szabályt felrúghatja, azaz láttam én már autópályán forgalommal szembe menő mentőt és tűtoltót is, kettőt kivéve: vasúti piros, és a rendőr jelzései, mert ugye ezek lehetnek ellentétesek az egyéb KRESZ-jelzésekkel.
Na de valaki tud nekem válaszolni arra amit kérdeztem?
A kérdésre a válasz:Igen megállíthatja a mentőst ha nem használ megkülönböztető jelzést.Már ne is haragudj de volt olyan hogy egy idegen autóval voltam és a saját testvéremnek kellett megbüntetnie engem mivel ő rendőr.Ez megint olyan provokáló kérdés hogy csak na.A rendőrök dolga jogszabály szerint is a törvény betartatása....tehát ha neked legyintett a rendőr akkor az nem volt jogos.
Az esküvőre pedig....ha bemész a rendőrségre hogy neked ekkor meg ekkor van az esküvőd de a násznép fele nem ismeri a várost és ha szétszakadnak nem találja meg a templomot,felmérve a helyzetet akárkinek megteszik ezt....
"Hát de hogyne már ... a megkül.jelzés pont arról szól, hogy a létező összes KRESZ-szabályt felrúghatja, azaz láttam én már autópályán forgalommal szembe menő mentőt és tűtoltót is, kettőt kivéve: vasúti piros, és a rendőr jelzései, mert ugye ezek lehetnek ellentétesek az egyéb KRESZ-jelzésekkel."
Tévedésben vagy. 3 KRESZ szabályt kell betartania: vasúti piros, súlykorlátozás, magasságkorlátozás. Csak azért hogy beleokoskodjak. :P
A felvételbe persze bele lehet nyúlni, sőt a rendőrök olyan perverz állatok, hogy így élik ki magukat. Ha valaki 30-as táblánál 28-cal megy, akkor ők utána fogják magukat, és addig buherálják a trafipaxot, amíg sikerül kivarázsolniuk, hogy 37-et mutasson. Istenem. Szerinted van szükségük arra, hogy utólag belenyúljanak? Nincs elég barom, aki száguldozik?
Amúgy meg a megkülönböztető jelzéssel sem hajthat át a piros lámpán anélkül, hogy meggyőződne, hogy megadják-e neki az elsőbbséget. Nem zúghat úgy végig a városon, hogy minden zebrán átmenő embert elüt. Attól, hogy megteheti, még nem tudja megtenni. Mert hiába megy megkülönböztető jelzéssel, ha van egy olyan autós, aki nem veszi észre, és mondjuk nem engedi el egy kereszteződésben, mert attól még senkinek nem lesz jobb, hogy neki ment, mert neki volt elsőbbsége, mert ő szirénázott.
jó hát, olyan hihetetlenül értik a legtöbben a kérdésemet, hogy inkább hagyjuk ...
de a kérdésemre választ nem kaptam, ez a lényeg.
Nem egészen, nézd ha másokazzal támadnak, hogy márpedig a jog szerint a testvérét is és így meg amúgy, akkor tessék, ez is a jog szerint lenne.
Én inkább mást emelnék ki: a kommunizmus egyik itt maradt eleme, hogy a rendőrség saját maga bírája el a saját maga által elkövetett szabálysértéseket?? Mi ez ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!