Mik kellenek mindenképp egy biciklire, hogy az embert ne büntesse meg egy rendőr?
Engem ma büntetett meg a rendőr, kértem mondja el mit kell vennem a biciklire. A válasza ennyi volt: járj utána!
Én ugy tudtam eddig, hogy a rendörök nem is tegezhetnének le...de, hogy ennyire bunkók is legyenek egyesek...:S
Tehát megköszönném a pontos válaszokat:)
Előre és hátra lámpa (előre fehér, hátra piros fényt adó), mindkét kerékre (egymástól függetlenül működtethető) fékberendezés, küllőkre sárga prizma, csengő.
Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül --> kötelező a láthatósági
Ha a sebesség a 40 km/h-t meghaladja --> kötelező a sisak
Köszönöm a válaszod!
Annyi lenne még a kérdés, hogy ha pl letörik a pedálom abba bele köthet-e?
Vagy ha a gumik elégé repedezettek és kopottak?
Prizma a kerekekre mennyi kell? kerekenként 1 v 2?
Ha van kerekenként 1-1, már baj nem lehet (az oldalról való láthatóság miatt szükséges).
A gumi necces dolog, ne legyen nagyon kopott, repedezett (persze nem kell zsír újnak lenni, de azért...)!
A pedálba én nem kötnék bele ha igazoltatnálak, de a biztonságos közlekedés szempontjából... nem szerencsés. ;)
Vannak nagyon szemét rendőrök,de vannak nagyon jófejek is!
Én már mindkettőből kifogtam nem egyet nem kettőt:)
És miért büntettek meg?
-Nem volt lámpád?(Akkor még érthető talán a büntetés)
-Kopott gumid volt?(Szerintem ez hülyeség lenne mert nem 50-el mész és nem a forgalomba kell megállnod ha esetleg beáll a sor,hogy megtudsz e állni avagy sem)
-Prizma az szerintem másodlagos ha van lámpád akkor nem kérik a prizmát..
Anno minket is megbüntettek azért mert nem volt lámpánk vidéken estefelé olyan helyen ahol kocsi nem jár 5 ezerre.
Téged mennyire büntettek meg??
Nekem a rendőr azt mondta, hogy a prizmák a kerekeken...
nincs 1 prizma sem, továbbá a csengő...mivel a bicajomon van ilyen indexféleség hátul és ahhoz van elől a kormányon egy kis dobozka abba van "duda" is...d azt mondta az nem csengő...továbbá nem volt nálam személyi igazolvány...összesen 11.000ft-ot kért el...
Kért el, vagy annyiról adott csekket?
12eFt-ból 2 teljes felszerelést megveszel a kerékpárodra.
Érdemesebb lett volna előtte megnézni a kötelező tartozékokat.
"-Kopott gumid volt?(Szerintem ez hülyeség lenne mert nem 50-el mész és nem a forgalomba kell megállnod ha esetleg beáll a sor,hogy megtudsz e állni avagy sem)"
De ha a kopott gumi miatt elcsúszol (netán defektet kapsz), és keresztbe fekszel egy 1.5 tonnás kocsi előtt? Láttam már ilyet...
"-Prizma az szerintem másodlagos ha van lámpád akkor nem kérik a prizmát.."
A lámpa előre és hátra világít. A prizma azért kell, hogy oldalról is látható legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!