Szemüveges vagyok, de nem hordom. Az orvosi alkalmasságiba mindenképp beleírják? Ha nincs rajtam szemüveg és úgy elkap a rendőr, akkor megbüntet?
Nekem úgy írták meg, hogy szemüveggel VAGY kontaktlencsével vezethetek (persze ezt külön mondd a dokinak, h te lencsét hordasz). Na most a rendőr sem fogja megnézni, h tényleg bent van -e a kontaktlencséd, v éppen nincs.
(Megjegyzem, h én tényleg kontaktlencsés vagyok, és a saját- és mások biztonsága érdekében érdemes hordanod látásjavító eszközt vezetéshez is.)
A jogosítványon szereplő kódokból a rendőr tudja, hogy te szemüvegben vezethetsz, akkor is, ha betűkkel nincs kiírva.
Ezek szerint a szemed állapota (nem bántásként mondom) olyan, hogy KELL szemüveget viselned ahhoz, hogy mindent rendesen láss. Tehát szemüveg nélkül vezetve önmagadat és másokat is veszélyeztetsz. Egy esetleges balesetnél, ne adj' isten gázolásnál pedig ezért téged nagyon keményen megbüntethetnek, és meg is teszik. Hiányzik ez neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!