Középszigettel ellátott gyalogátkelőhelyen, ha a gyalogos a túloldalon lelép a járdáról, meg kell-e állni?
Mi szabályozza ezt? KRESZ-ben ugyanis nem találom.
Elvileg a középszigetes résznél a gyalogos átkelőhely fehér felfestése megszakad. Tehát mintha ez két "zebra lenne"...
Most vizsgáztam szóval tutira ezt megtanultam mert én se értettem. Nem kell megállnod ha balról jobbra lelépett az útról a gyalogos a járdasziget védi őt. Sőt akkor se kell megállni balról ha lelép ha féktávon kívül van több sávnál esetleg. Hisz mire átér addigra elhagyod a zebrát(gyalogos átkelő helyett)
De ha a járdaszigetet elhagyja balról a gyalogos meg kell állnod. Sőt 2 sávnál ha már megállt valaki autóval neked is meg kell állnod. Azért kell megállnod mert takarásból kiléphet a gyalogos eléd. (sok mindenkit ütöttek már így el)
Meg kell.
Ha másért nem hát azért,hogy biztosan ne üsd el a felsőbbrendűség tudatától felajzott gyalogost.
Én "gyalogosbátorító"-nak hívom az efféle járdaszigetet melyek megléte előtt körültekintőbbek voltak az áthaladók,a nyugdíjas mamóka kétszer is meggondolta,hogy elinduljon-e?
Most meg?
Mint egy kamikaze-képző ...
Kedvencem a babakocsit elém lökő nőstényördög.
Nekem meg egyenes út - Baracskára!
9-es: Audival meg BMW-vel kocsikázó "parasztra" gondolj,ne a kétkezű, szorgos mezőgazdasági munkásra, aki a szánkba termeli az ételt.
bocsi az OFF-ért :)
"el felejtették nagy dobra verni ,hogy vissza vonták azt a törvényt ,hogy meg kell állni a szándékát jelző gyalogosnál!!!! csak a le lépő a nyerő!!!!!!"
Mikor hozták a törvényt, és mikor vonták vissza?
Hát látom nem túl nagy az egyetértés :)
A most vizsgázónak van talán igaza, azt gondolom. Bár nem értem a KRESZ miért nem ír ilyen típusú átkelőhelyről.
Aki azt írta, hogy az egy "zebra", az mit gondol, miért nincs a középszigetes részen felfestve? Vagy akkor minek van az a középsziget, miért nincs csak hosszan felfestve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!