Ma vezetek a városban.30-as tábla, lassítok, megyek 30-cal, mögöttem meg elkezd dudálni egy ember, hogy menjek már. Ez normális? Legszivesebben kiütöttem volna!
Én nem tartom be az ilyen táblákat (november óta van jogsim, azóta már nagyonsokat vezettem, napi szinten).
Most mindenki le fog hurrogni, de minek?
Minek menjek egy 30as táblánál 30cal ha 50nel is BIZTONSÁGOSAN tudok közlekedni.
Nem nem tartom be ahogy a közlekedők 80%a szerintem, és ezért nemkell lepontozni, ez van, szerintem sok olyan van aki azt írja hogy betartja közben nem.
Rohanó élet... sietni kell... ez már csak ilyen, de attól még biztonságosan vezetek! (keresztanyám már szenvedett balesetet, és nem félt mellettem)
"Minek menjek egy 30as táblánál 30cal ha 50nel is BIZTONSÁGOSAN tudok közlekedni."
És ezt te a hatalmas, ~féléves vezetési tapasztalatoddal jogosult vagy eldönteni hogy mi biztonságos és mi nem? És erre még büszke is vagy és elujságolod, amikor rohadtul senki sem kérdezte h hogy szeged meg a szabályokat..Nem álltál látom sorba amikor az észt osztogatták. :)
21:25!
az ilyen állatok tarolnak a gyalogátkelőhelyeken!
Ha 30 sa tábla van neked nincs jogod felülbírálni, hogy te biztonságosan 50 nel is tudsz közlekedni, persze hogy tudsz nagyarcú, mit gondolsz, másnál ennyi sebesség kirántja a kormányt a kézből??
ha egy ovoda miatt van a korlát és kirohan egy kisgyerek, hogy állsz meg előtte nagyarcúkám???!!
21:25!
Remélem nem egy városban lakunk!
Vezettél már kb. 1500 km-t és azt hiszed, hogy te vagy az utak királya. Ha lakott területen így közlekedsz akkor országúton milyen gyorsan mész 90 helyett? 140-nel, mert az biztonságos? A szabályokat nem véletlenül találták ki! Engem is (és nyilván másokat is) bosszant ha egy "kint felejtett" 30-as tábla miatt kell lassan menni, de amíg ott a tábla addig aszerint kell haladni! Akár tetszik akár nem; se neked, se nekem, se a többi közlekedőnek NINCS JOGA(unk) FELÜLBÍRÁLNI a kihelyezett jelzéseket!!!
Írtál a rohanó életről. Ha valahoa oda kell érned akkor indulj el korábban és akkor nem kell száguldani, nem kell másokat (és magadat) veszélybe sodorni! Ha meg akarsz halni ahhoz jogod van. Ahhoz viszont nincs jogod, hogy másokat is megölj! Öngyilkossághoz ne járművet válassz; a kötelet már többezer éve feltalálták, használd azt!
21:25 vagyok hát igen 0% nem is vártam mást...
érdekes hogy az utakon nem ezt tapasztalom amit ti írtok
lehet hogy csak nem meritek felvállalni? 30as táblánál nem sok kocsit látok 30cal menni. vagy csak rossz felé vezetek? kelet-magyarországot majdnem egészében körbejártam... beleértve a fővárost is.
pl két város között 40es tábla van kirakva országútra, mert régen kátyús volt... én 140nel igenis tudok menni biztonságosan! megnézném te 40nel mennél-e? ha nem is 140nel legalább 90nel, akkor meg már ígyis-úgyis megszeged a szabályt.
Hm. Azt azért tisztázzuk, hogy aki a belső sávban megy 30km/h-val, az nem sért szabályt lakott területen belül.
Azoknak, akik csak az első két sort olvassák a KRESZ-ben segítség képpen leírom, hogy utána felsorolja a kivételeket. Lakott területen belül, személyautóval vagy motorral nyugodtan haladhatsz a belső sávban folyamatosan, és a KRESZ erre sokféle lehetőséget biztosít. Például, hogy olyan a forgalom, hogy nem tudsz mindíg jobbra sorolni; ez elég gyakori eset. Vagy CSAK ÚÚGY-ez is megengedett-HA NEM AKADÁLYOZOD A MÖGÖTTED GYORSABBAN HALADÓT. Ez mit is akar jelenteni? Biztosan nem azt, hogy ha mögötted 120-al jönnek az 50-es korlátozásnál, akkor kötelességed kisorolni. Ez arra vonatkozik, hogy ne mennyél 45-tel, ha a mögötted lévő 50-nel szeretne, ergo: ne tartsd fel. Bevallom, én szoktam 60-nal menni 50-es táblánál. És 40-50-nel is 30-as táblánál. DE: ha valaki bejön mögém és cseszeget...nem kell, hogy dudáljon, elég ha villog vagy csak túl közel jön a hátamba...olyan nyugodt szívvel lassítok 50-re, 30-ra, hogy egy darab lelkiismeret furdallásom sincsen. Hadd egye a fene parasztot.
Elég baj, hogy vannak akik a többsávos városi utakat összekeverik az autópályával, ahol valóban szabálysértést követsz el, ha a belső sávban közlekedsz folyamatosan, de akkor is csak abban az esetben, ha melletted üres az út. Ugyanis ha kialakult egy folyamatos 100-110-el haladó forgalom a külső sávban és Te mész 140-nel, akkor nyugodtan közlekedhetsz még autópályán is folyamatosan a belső sávban, és tehetsz arra a bunkó fekete, nagydarab dagadt BMW tulajdonosra aki mögötted 220-al a fenekedbe érkezik és villog, megtartva a 2cm követési távolságot.
Mindettől eltekintve ilyenek vagyunk, emberek. Én most mire leírtam pár dolgot indulatból, megnyugodtam és azt tanácsolom, ha ilyen eset van inkább légy résen és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy el tudd engedni azt, aki siet. A közlekedés akkor lesz biztonságosabb, ha toleráljuk a másikat, még ha elsőre bosszant is. A többi a rendőr feladata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!