Minden kanyar előtt fékezgetők miért csinálják?
Nagyon sokszor veszem észre hogy az autósok nagyon jelentős százaléka minden kanyar előtt befékez még ha simán be is lehetne venni, sőt lejtőn lefele ahelyett hogy ingyen gurulna fékez mint az állat.
Titeket nem zavar hogy a fékbetétetek 5* olyan gyorsan fogy mint egy normálisan vezetőnek, és többet is fogyaszt az autótok miközbe a normálisan vezetni tudókat az őrületbe kergetitek??
Azért csinálják,mert az érzékeik vezetik,nem a tapasztalatuk.Talán félelmet kelt bennük a nagyobb oldalirányú erőhatás a kanyar közben és itt ne felejtsük el,hogy a sebességgel nem egyenes arányban áll a fellépő erőhatás.Biztosan ettől ijednek meg.
Engem is zavart régebben,de,mivel én pont nem az egyenesben való száguldozást preferálom,hanem a kanyarbanit,ennek megfelelően én régóta tanulom,hogyan kell "kanyarodni",ezért én,ha kiszúrom a balféket,akkor szándékosan lemaradok tőle még az egkayenesben annyira,hogy a kanyarban utolérjem,és a kanyar után kibombázok mögüle és leelőzöm.
Nem gond,amikor az ember óvatosan vezet a megengedett határok között és lassít a kanyar előtt,mert úgy érzi sínen magát.Velük semmi bajom.Látom,hogy nem egy adrenalinfüggő ember,csupán el akar jutni a-b-be.Azon húztam fel magam régebben,amikor nyomja neki 130-140-nel,megyek mögötte,odaérünk egy kanyarhoz,amit 180-nal is lehet venni és a kanyar közepén...A KANYAR KÖZEPÉN belelép a fékbe.De az ilyeneken látszik már jó előre,hogy barmok.Ide oda kacsáznak a sávokban.Átmennek szembe egy olyan kanyarban,amit még kanyarnak sem neveznék...
Ez ilyen.Ezt szokni kell,alkalmazkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!