Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mekkora balesetet okozhat?

Mekkora balesetet okozhat?

Figyelt kérdés
A felelősségtudatom fejlődése érdekében tettem fel a kérdést.Szóval,rengetegszer érzem azt autózás közben,amikor 90-nel haladok,hogy csigalassú vagyok,meg,hogy mindjárt kiszállok az autóból,aztán futok mellette.Ez nem azt jelenti,hogy mindig száguldozok,de azért néha ebből fakadóan taposom a gázt.Ugyanakkor rengetegen meghalnak balesetekben az utakon,mert nem is tudták,milyen veszélyekkel kéne számolni.Szóval,aki tudja,hogy pl. mekkra baleset lehet abból,ha mondjuk 90-nel a fának megy valaki,vagy frontálisan ütközik.Egyszerűen nem tűnik félelmetesnek,de biztosan nagyon veszélyes.Remélem értitek,mire gondolok...Esetleg példákat tud valaki?Köszönöm!
2011. máj. 4. 22:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sajnos 90 km/h-val fának menőset nem találtam, de itt csináltak frontális ütközést: http://www.youtube.com/watch?v=Y5vbNbxD6bw 90 km/h-val ment mindkettő. Tesztbábu sajnos nem volt benne.
2011. máj. 4. 22:24
 2/14 anonim ***** válasza:
roszabbik esetbe meghalsz, vagy súlyosan megsérülsz, intenzav, de ha van légzsákod akkor megúszhatod szerencsésen is
2011. máj. 4. 22:26
 3/14 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kicsiben!

Keress egy betonfalat, ami előtt van 20 méter beton, vagy járda, vagy sima talaj. Ülj fel egy bicajra! Kösd be a szemed! Akaszd ki mindkét féket! Kérj meg egy havert, hogy szigszalaggal ragassza a kezed a kormányhoz, a lábad a pedálhoz! Kezdj a fal felé tekerni, mint az állat!

Megtennéd? Na, akkor képzeld el ezt négyszer nagyobb sebességnél!

2011. máj. 4. 22:40
 4/14 A kérdező kommentje:
Elég durva volt ez a videó.Ebből biztosan nem másznék ki épségben de talán még élve sem.Sajna nincs légzsákom.
2011. máj. 4. 22:40
 5/14 A kérdező kommentje:
Ez is igaz.Bár én olyanfajta vagyok,aki meg is tenné,de tudom,hogy nagyon fájna:D
2011. máj. 4. 22:41
 6/14 anonim ***** válasza:

Ahogy a videóban is elhangzik: ekkora sebességnél már nem segít a légzsák.

Ez a baj a modern technikával: az emberek túl nagy mértékben támaszkodnak az ABS, ESP, aktív gyűrődési zóna, 8 légzsák és egyéb hangzatos dolgok nyújtotta fals biztonságérzetre.

2011. máj. 4. 22:43
 7/14 anonim ***** válasza:
az uj autókban tányleg olyan mintha 20 al mennánk 60-80 környékén.Félelmetes.
2011. máj. 4. 22:49
 8/14 anonim ***** válasza:

És akkor mindenki csak magáról beszél - mi van azzal, ha a elkaszálsz egy gyalogost?

Nesztek, néznivaló!

http://www.youtube.com/watch?v=a8QxZJZfU5Q&feature=related

2011. máj. 4. 22:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Egy jó lengéscsillapító és egy jól beállított felfüggesztés becsapós lehet, mert nem érzed a sebességet. Ha még a menetzaj is kicsi, akkor meg pláne. Ehhez jön még, hogy az agyad egy idő után "megszokja" a sebességet.

Próbáld ki: menj fel az autópájára, és gyorsíts fel 130-ig. Mikor eléred, még soknak tűnik. Ezután gyorsíts fel 150-ig, menj így 1-2 percig, majd lassíts vissza 130-ra. Így már kifejezetten nyugodt tempónak fog tűnni. Annak ellenére, hogy 130- nál már a legszuperebb terepjáróval sincs sok esély a túlélésre.

Én már láttam balesetet megtörténni. Ők is kevesellték a 90-et. Lesodródtak, felrepültek a fák csúcsáíg, úgy repkedtek ki az autóból hogy az még a magasban pörgött. A karosszéria leszakadt az alvázról és szétnyílt. 5ből 3-an meghaltak, köztük egy 4 éves kislány, akit én hallottam utoljára lélegzetet venni...

2011. máj. 4. 22:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha 90-el nekicsapódsz valaminek, akkor már csak 7tized másodperc van hátra az életedből.

http://www.youtube.com/watch?v=2tvOMCGBIJQ

2011. máj. 4. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!