Mi a f*sznak állnak meg az emberek beszélgetni a ZEBRÁNÁL?
Oktatóval vezetek, szóval még nincs jogsim.
És mindig megállk a zebránál, ha van ott gyalogos.
10-ből 6 alkalommal CSAK ÁLLNAk, és beszélgetnek!
B*sznak átmenni, vagy arrébb állni 3 métert.
És rohadt idegesítő, hogy megállok, és akkor észre se vesznek, nem hogy intenének, hogy menjek, vagy valami, hanem föltartom mögöttem az autósokat.
Mi a f*sznak csinálják ezt?
Ennyire h*lyék, és figyelmetlenek a gyalogosok, vagy direkt szórakoznak?
És akkor még csodálkoznak, hogy nem áll meg egy autós sem, amikor ilyen az emberek nagy része?
Megnézném a kérdezőt cse-sztetőket, hogy vezetés közben ők hogy reagálnak le egy-egy ilyen bosszantó szitut... Biztos mosolyogva bókolnak nekik. Jó, nem kell vért köpni az idegtől, de egy baz+et megérdemel az ilyen birka.
Második voltam.
A válaszolók nagy hányadának biztosan nincsen jogosítványa. Én nem szoktam idegbeteg lenni az ilyenektől, sok van. Egyszer borult ki a bili, de akkor kiüvöltöttem a gyalogosnak. Elmondom a szitut, hogy értsétek, mivel szakadt el akkor a cérna:
Ez egy hétköznap délután volt, fordulnék le egy kereszteződésbe...
Gyalogos a zebra előtt, nekem ugye elsőbbségadási kötelezettségem van. Megállok szépen, majd intek a gyalogosnak, hogy "tessék barátom, előtted a küzdés, menjél". Mire a fickó elindul, de kb a csiga lassú egy méter/perc tempójával, majd pont előttem megáll a zebrán, integet, mint a rendőr, mikor lassításra inti az autóst, majd szép komótosan előveszi a cigarettát az ingzsebből, és ott előttem rágyújt, mélyet szív a cigarettájából, és odakiált nekem, hogy ne siessek, ő a gyalogos...
Itt elszakadt a cérna, pedig nem vagyok egy idegbeteg...
19:24 vagyok
mielőtt valaki félreérti a kommentemet, leírom, hogy én sem kiabálok ki a gyalogosnak, a baz+elést a kormány mögött, magamnak szoktam...
Kérdező: én határozttan egyetértek a felháborodásoddal! én sem értem miért csinálja ezt sok gyalogosok...:(
nekem is volt h kb 10x megálltam a zebra elött egynap és persze mindig csak beszélgettek v csak ugy nézett. ha meg 11.re nem álltam meg én voltam a tahó autos,..de ezt csak saját maguknak köszönhetik.... nah de azért igyekszem elengedni őket, mert vannak rendesek is. volt 1-2alkalom amikor nem álltam meg, de azt se azért mert g*ci voltam.
üdv 20L
Nem vagyok idegbeteg, de az ilyet gyűlölöm. Elvileg elsőbbségük van..., de amikor már messziről villogok, hogy menjen meg lassítok, mutatom és még akkor sem megy akkor így járt...
Pár napja történt velem. Megállok a zebránál mert látom, hogy biciklis ott áll előtte, az meg csak néz-néz, hogy most mit is kéne csinálnia... Utálom az ilyeneket. Meg azokat akik tötyörögnek a zebrán! Amikor gyalogosként közlekedek, akkor legalább szedem a lábam a zebrán, hogy senki ne kapjon idegbajt az autókban.
Ez forgalomfüggő, én valamikor mikor ott várakozik messzebbről rávillogok, hogy menjen. Az igaz, hogy manapság egyre kevesebben köszönik ezt meg. Sajnos találkoztam már az általad említett problémával én is. Engem mondjuk jobban kikészít mikor a kis városunk főutcáján haladok, és a velem párhuzamosan haladó, előttem lévő idős hölgy ( a porckorong gyulladása végett) nem tudja hátrafordítani a fejét, csak úgy, hogy a kormányt is fordítja a fejével, illetve mikor azt észleli, hogy közeledek, illetve nem ott halad a kerékpárjával, ahol várta, akkor kacsázásba kezd, és húzódik a sáv belsejéhez. Na ekkor szoktam én 30-40km/h-nál csikorgó fékekkel megállni. Én azt mondom, ha valaki alkalmatlannak érzi magát a közlekedésre, vagy nem ismeri a KRESZ szabályokat, az menjen gyalog, vagy tanuljon a hibáiból.
Velem is szórakoztak anno mikor forgalmit csináltam. Én úgy vélem úgy jössz ki a legjobban a szituációból, ha nyugodt maradsz, lassítasz, felveszed a szemkontaktust, és jelzed, hogy mehet. Ha nem érti, vagy nem indul meg 2-3 másodperc alatt, akkor menj tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!