Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tesztek azok ellen, akik...

Mit tesztek azok ellen, akik sötétben ráállnak az autó hátuljára és ti meg megvakulhattok nyugodtan? Van-e valami jogi következménye, ha reflektort szerelek a hátsó fertályra?

Figyelt kérdés
Előfordul velem is,hogy ilyet teszek,amikor előzéshez készülök,de amúgy,mint általában,igyekszem nem okoni olyat,ami engem kellemetlenül érint.Nem vagyok egy idegeskedős típus.Felőlem 100 km-en keresztül is jöhet mögöttem így,de nem értem,mi az a böszmeség,ami miatt nem képes egy kicsit lemaradni,ha nem előz meg.Belefékezgetni nem akarok,mert egyrészt balesetveszélyes,másrészt,még nekem kell gyorsítanom utána.Száguldásba sem kezdek,bár azt szeretek,dehát drága a benzol.Arra gondoltam,hogy szerlek az autó hátuljára egy ködlámpát vagy ledsort,amit,ha nagyon közelről szeretne nézni a szinkronművészem,akkor felkapcsolom neki,amíg meg nem előz.De lehet,hogy stroboszkópra csinálom meg.Titeket ez nem bosszant?
2011. márc. 6. 21:49
1 2 3 4
 21/32 Tubarózsa ***** válasza:

szia kérdező: köszönöm h megérted a féklámpás gondom:)

jaj képzeld mentem ma haza, és a városba mentem kb 45körül. 1. xar az út. 2. jött a körforgó. 3. körforgó elött nem messze vissza lassítok mert van egy pozitiv kátyú. nah de akkor is mentem kb 45-50km/h val és ez a barom rám nyomta a reflektort!(körforgó elötti kb 50-60m v még annyi se ahol már csak 30km/h körül mentem. hát komolyan ha nem mamámmal mentem volna hazafelé körforgóba teszek egy kört és refivel követtem egy ideig!.. 10percig láttam a foltokat...

annyira utálom már az ilyeneket:'(

20L voltam. üdv

2011. márc. 10. 19:35
 22/32 Tubarózsa ***** válasza:
ja még annyi: a város az nem budapest, hanem mellette kb 15km.re:) 20L
2011. márc. 10. 19:37
 23/32 anonim ***** válasza:

Te 20 éves lány.

Nem félsz, hogy esetleg te követsz valakit, megszivat, leszorít az útról, és úgy megver, hogy nem tudsz felállni?!

Hibázhatnak az emberek, de te nem vagy hatóság, hogy bíráskodj. Sokan viszont felsőbbrendűnek érzik magukat az utakon, így előfordulhatnak durva atrocitások. Én nem csinálnék ilyen butaságot, mint a "reflektorral követem egy darabig" dolgot. Ez csak egy jó tanács.

2011. márc. 10. 21:21
 24/32 Tubarózsa ***** válasza:

biztos te is ilyan f*szkalap söför vagy! ne h már őt véd! ez is a kinai piacon vette a jogsiját. és tanulj meg olvasni: "MENTEM VOLNA" ! ezt írtam. jártál suliba? ha igen akkor tudhatod hogy ez feltételes módba van. szóval marhára nem mentem utána. de megfordult a fejembe. elegem van már ebből itt gyk n is ua barmok vannak mint az utakon. ha véletlen ne adj isten lefulladok indulásnál nyomják rám a dudát.... és biztos azért fulladtam le mert szőke vagyok, és véletlen sem azért egy 17éves autom van... ugye te is ilyen vagy? és inkább ne is írj.

és igen kockáztatnám h megverjen, de legalább megtudjam miért ilyenek ezek, és nem fogok beletörödni h nekem mindig csak kuss legyen a nevem. a kocsimat meg nem vagyok hajlandó tönkre vágni..

szevasz, remélem az uton nem találkozunk.

20L

2011. márc. 11. 17:28
 25/32 Tubarózsa ***** válasza:
ja még egy: hát Te nem vagy komplett: hibázhatnak az emberek. ez igaz de az hol hibázás ha vki szándékosan minden ok nélkül felkapcsolja a refit????
2011. márc. 11. 17:32
 26/32 T5- ***** válasza:

Ez már elég régen "off topic" ami itt megy, és rég óta olvasgatom a kettőtök vitáját.

Nem szeretnék ebbe belemenni, rám még soha nem villogtak azért mert tökölök, bár én elég dinamikusan vezetek, ugyanakkor én sem szoktam levillogni senkit, meg ledudálni, a kürtöt amúgy is utálom használni elvből.

Egyetlen dolog érdekelne csak.

Mi a kapcsolat a lefulladás és a 17 éves autó közt?

Egy fél éves autóval nem fulladnál le?

2011. márc. 11. 17:53
 27/32 anonim ***** válasza:

T5: Ez nem vita, velem vitatkoznak, próbálnak oltani, nem jön össze, én csak tanácsoltam. Ki kérem magamnak, hogy én vagyok a bunkó sofőr. Igaz, jópár százezer km van a lábamban, de ilyen dolgok, még sosem foglalkoztattak, minthogy nyomják a féket, vagy valaki rámvillant... Az se jutott soha eszembe, hogy nem adta meg valaki az elsőbbséget, és utánamenjek... Vagy netalántán valaki fent felejtette a reflektorát, mikor szembe jött, hogy utána menjek reflektorral... Nem tudom, talán más a közlekedési kultúráltságunk. Valószínűleg én vagyok a paraszt, mert nem akarok utánamenni senkinek, mert kellemetlen helyzetbe hozott (pl rámvillantott este, igaz 20 éves lány?!). Nem érzem, hogy nekem kellene büntetnem a szabálytalankodókat, megvan erre a megfelelő hatóság. Ahogy mondtam, mindeni hibázhat, de még ha "szándékosan minden ok nélkül felkapcsolja a refit" akkor sem vagy hatóság, és akkor sem jogosít fel téged, hogy utánamenj, és reflektorral világíts a tükrébe. Ismerős a kresz kérdés, kedves 20 éves lány: "Mit tesz, ha valakit szabálytalankodni lát?" Ugye tudod, hogy az "utánaered a szabálytalankodónak, és jól megnézi magának" válasz igencsak hibás. Sajnos van még mit tanulnod, az, hogy jogosítvány van a kezedben, még nem jelenti azt, hogy tudsz is vezetni.

Ja igen, nekem is hivatásos jogosítványom van, ha érdekel, csak régebb óta, mint te megszülettél.

2011. márc. 11. 18:53
 28/32 A kérdező kommentje:
Ami igaz,hogy mindenkinek jót tenne,ha higgadtabban,megfontoltabban közlekedne.Sokszor azt látom,hogy az emberek vezetés közben vezetik le a feszültségeiket.Biztosan mindenki tud számtalan esetet,ami teljesen felesleges volt,ráaudásul a mi kárunkra.Az autóval való közlekedés nagyon veszélyes.Attól,hogy a mérnökök a végletekig tökéletesítették az autókat és már a 20-30 éves autókat is jóval könnyebb uralni,mintha egy kocsiszekérrel mennénk,még nem lesz veszélytelenebb.Tiszta fővel kell vezetni,mert a harag rossz tanácsadó.Talán engem is csak azért érint mélyen a kérdésem,mert 99%-ban sötétben vezetek és így jóval többször ér ilyesmi.A lámpám sem a haragom levezetésére szolgálna.Valamennyire persze én is szeretem játszani az igazságtevőt,utána rájövök,hogy nem így kellett volna,de addigra már megjegyez engem magának a másik fél.Ezért lehet az a véleményünk,hogy rajtunk kívül mindenki hülye.Engem főleg a szinkronművészek elleni tehetetlenségem dühít.Én biztos vagyok abban,hogy aki nem tartja be a követési távot,tudja,hogy zavarja a másikat.Én meg valamilyen értelemben a két véglet vagyok,mert,amíg valaki nem árt nekem én elég jámbor vagyok,de,ha tudatosan árt,akkor nagyon gonosz tudok lenni.Ez talán a fiatalságomnak köszönhető,lehet,benő a fejem lágya idővel,de,mivel kitűztem célul magam elé és sokszor eszembe jut,hogy én úgy szeretnék vezetni,hogy életemben egyszer sem okozok balesetet.
2011. márc. 12. 14:13
 29/32 anonim ***** válasza:
azért megy közel hozzád, mert feltartod. ilyenkor a gázba kell lépni, nem pedig még jobban lassítani... ennyi a megoldás... De minek kell idegeskedni amiatt, hogy közel vannak mögötted? ha belédmegy ő lesz a hibás é ezt ő is tudja. Különben is aki így közlekedik az már van olyan tapasztalt, hogy meg tud állni.
2012. jan. 19. 13:49
 30/32 anonim ***** válasza:

"Utána megvártam míg sűrűbb lett a szembeforgalom és 5. motorfékkel szépen lelassultunk 40-re,és úgy cammogtunk.De még arra is futotta a haragomból,hogy miután ritkásabb lett a forgalom,lepadlóztam a gázpedált,nem tudott előzni,de aztán megint jöttek szembe,akkor megin lelassítottam.Aztán lekanyarodott mögöttem."

egy igazi bunkó vagy!

gondolom új suzuki hitelre.. na azok szoktak ilyet játszani, hogy megmutatják, hogy őket nem lehet megelőzni... el kell hogy szomorítsalak, meg lehet előbb utóbb előzni. az ilyeneket mint te megelőzés uátn satufékkel díjazom.. bellém durran? fizet a biztosítója, az autómat meg legalább rendbe tudom tenni hátulról a pénzből...

2012. jan. 19. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!