Mit tesztek azok ellen, akik sötétben ráállnak az autó hátuljára és ti meg megvakulhattok nyugodtan? Van-e valami jogi következménye, ha reflektort szerelek a hátsó fertályra?
Hátra szabályosan nem szerelhetsz fehér fényű lámpát (a tolatólámpán kívül), pirosat is csak szimmetrikusan (ködlámpa kivételével) és meghatározott műszaki keretek között. Mondjuk ha a ledekből álló erős fénnyel villogó füzéredet meglátja a rendőr biztosan nem hagyja szó nélkül, mert ha nem világítóberendezés, akkor miért ad fényt, ha meg világítóberendezés akkor hol van rajta az E-jelzés...
A legolcsóbb és legcélravezetőbb megoldás ha kicsit lassítasz, megelőz aztán felkapcsolod az összes lámpát elöl és mész utána.
Persze ebben benne van az is hogy a következő piros lámpánal verekedés lehet belőle, de kockázat nélkül úgysem érdemes élni. :)
tegnapi 23.13as vagyok: nekem 3kedvencem van:
1. "Nyomjad neki, már várják a vesédet"
2. "Ne villogj, Ne dudálj, Küzdj!"
3. "Hajts lassabban és élvezd a tájat, vagy hajts gyorsabban és épülj bele!" :)
üdv 20L
Elözö vagyok: csak leírnám hogy van másik véglett is: szokásos délutáni dugoba araszoltam, már sötét volt a mögöttem lévő meg ugye "2cm" re tőlem(nem ez volt a baj) hiába kapcsoltam át a tükröt a szélsőből besütött a lámpája mindenbajom volt.. erre lekapcsolta a tompitott fényszorot..hát azt hittem rosszul látok.. megköszöntem neki, de term amint megindult a sor normál tempóba visszakapcsolta. de akkor is nagyon tettszet:)
kérdező:off/ui: van még vmi amit én kinem állhatok, főleg este. (és főleg ha nem lejt az út sehova) piroslámpánál állsz. és az elötted levő taposa a féket...(1. ha nem lejt az út, nem gurul sehova, 2. nincs kézi fék?)
ok rákapcsolhatod a refit, de attól a fék még villágit... (főleg ha van pótféklámpa is)
20L
Előzőnek:
Látszik fiatal a jogsi. Ilyeneken problémázol, hogy féklámpa... Nem tudom neked milyen szemed van, de minimum egy macskáé kell legyen, ha ennyire zavar...
tegnap 20.18nak: igen fiatal jogsis vagyok és? attól még tudok vezetni. és igen qva zavaró tud lenni este/sötétben a féklámpa. de nem csak szerintem, hanem pl páromat is zavarja, aki 26éve hivatásos söför. és még sok mást akit ismerek és ezeréve vezet.
Örülj h még nem tapasztaltad mikor 3féklámpa az arcodba világit....
üdv 20L
Nem is azt írtam h problémázik rajta, hanem azt h zavarja, mert bántja a szemét. oké énse bírom a túlerős fényt. ő meg nem huszonéves már, h "fiatal" legyen a szeme:). az h miért nem állok meg hátrébb: van mikor oda érek mögé akkor szép nyugodtan áll, és majd csak késöbb kezdi elnyomni a féket. akkor álljak neki tolatni?
najó részemről lezárom a féklámpás témát, nekem ez a véleményem. és nem vitatkozni akartam, ha esetleg ugy tűnt:)
további szép napot!
üdv 20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!