Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tesztek azok ellen, akik...

Mit tesztek azok ellen, akik sötétben ráállnak az autó hátuljára és ti meg megvakulhattok nyugodtan? Van-e valami jogi következménye, ha reflektort szerelek a hátsó fertályra?

Figyelt kérdés
Előfordul velem is,hogy ilyet teszek,amikor előzéshez készülök,de amúgy,mint általában,igyekszem nem okoni olyat,ami engem kellemetlenül érint.Nem vagyok egy idegeskedős típus.Felőlem 100 km-en keresztül is jöhet mögöttem így,de nem értem,mi az a böszmeség,ami miatt nem képes egy kicsit lemaradni,ha nem előz meg.Belefékezgetni nem akarok,mert egyrészt balesetveszélyes,másrészt,még nekem kell gyorsítanom utána.Száguldásba sem kezdek,bár azt szeretek,dehát drága a benzol.Arra gondoltam,hogy szerlek az autó hátuljára egy ködlámpát vagy ledsort,amit,ha nagyon közelről szeretne nézni a szinkronművészem,akkor felkapcsolom neki,amíg meg nem előz.De lehet,hogy stroboszkópra csinálom meg.Titeket ez nem bosszant?
2011. márc. 6. 21:49
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Hátra szabályosan nem szerelhetsz fehér fényű lámpát (a tolatólámpán kívül), pirosat is csak szimmetrikusan (ködlámpa kivételével) és meghatározott műszaki keretek között. Mondjuk ha a ledekből álló erős fénnyel villogó füzéredet meglátja a rendőr biztosan nem hagyja szó nélkül, mert ha nem világítóberendezés, akkor miért ad fényt, ha meg világítóberendezés akkor hol van rajta az E-jelzés...

A legolcsóbb és legcélravezetőbb megoldás ha kicsit lassítasz, megelőz aztán felkapcsolod az összes lámpát elöl és mész utána.

Persze ebben benne van az is hogy a következő piros lámpánal verekedés lehet belőle, de kockázat nélkül úgysem érdemes élni. :)

2011. márc. 8. 00:16
 12/32 A kérdező kommentje:
Na,látjátok,erről van szó.Köszönöm,utóbbi két válasz igazán hasznos volt.Értem,nem tehetek hátra lámpát.Vannak tipikusan ilyen vezetők.Tudom,mert én is találkozok rendszeresen ilyenekkel,meg egy kollégám szokott panaszkodni egy másik kollégámról,aki mindig beleáll az előtte haladó seggébe és,amikor szívatni kezdik,őrjöng az autóban,miazhogy nem lehet normálisan közlekedni?!Szóval,az a meggyőződésem,hogy sokak ezek közül nincsenek tisztában,mennyire zavaró.Annyit még megteszek,hogy,bár nem szeretem ezeket a "vicces táblákat",de azért beszerzek egy "Elnézést,hogy ilyen közel megyek előtted!"szövegűt:DHa valakinek van esetleg használható alternatívája,kéremm hallassa a hangját!Köszi
2011. márc. 8. 04:45
 13/32 Tubarózsa ***** válasza:

tegnapi 23.13as vagyok: nekem 3kedvencem van:

1. "Nyomjad neki, már várják a vesédet"

2. "Ne villogj, Ne dudálj, Küzdj!"

3. "Hajts lassabban és élvezd a tájat, vagy hajts gyorsabban és épülj bele!" :)

üdv 20L

2011. márc. 8. 05:41
 14/32 Tubarózsa ***** válasza:

Elözö vagyok: csak leírnám hogy van másik véglett is: szokásos délutáni dugoba araszoltam, már sötét volt a mögöttem lévő meg ugye "2cm" re tőlem(nem ez volt a baj) hiába kapcsoltam át a tükröt a szélsőből besütött a lámpája mindenbajom volt.. erre lekapcsolta a tompitott fényszorot..hát azt hittem rosszul látok.. megköszöntem neki, de term amint megindult a sor normál tempóba visszakapcsolta. de akkor is nagyon tettszet:)

kérdező:off/ui: van még vmi amit én kinem állhatok, főleg este. (és főleg ha nem lejt az út sehova) piroslámpánál állsz. és az elötted levő taposa a féket...(1. ha nem lejt az út, nem gurul sehova, 2. nincs kézi fék?)

ok rákapcsolhatod a refit, de attól a fék még villágit... (főleg ha van pótféklámpa is)

20L

2011. márc. 8. 05:48
 15/32 anonim ***** válasza:

Előzőnek:

Látszik fiatal a jogsi. Ilyeneken problémázol, hogy féklámpa... Nem tudom neked milyen szemed van, de minimum egy macskáé kell legyen, ha ennyire zavar...

2011. márc. 8. 20:18
 16/32 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok egy húdetapasztalt vezető.Ugyanakkor én nagyon szeretem az ésszerű dolgokat,ezért a közlekedésben jól gyakorolhatom.Nekem elég érzékeny szemem van,sokszor félre is ítélem elsőre,hogy valaki refivel jön-e szembe vagy anélkül.Abból következtetek,hogy keresem,mellette mennyire terjed a fény és,ha felfelé is világít picit,akkor az refi.Én is le szoktam kapcsolni a lámpámat a vasúti átjáróknál,főleg,mert a motort is leállítom.Ha valaki közeledik mögöttem,akkor visszakacsolom,amíg meg nem áll.A féklámpát én sem szoktam nyomni.Egyrészt azért,mert tényleg vakító tud lenni,de,ha nem is nézek a kellős közepébe,akkor vakítani sem vakít,meg a perifériában is látom.Arra viszont nagyon jó,hogy előbb észreveszem,ha indul a sor.Bár jobbnak tartom,ha két-három autóval előre nézek.Viszont sajnálom a fékrenszert,ha akkor használom,amikor nincs rá szükség.
2011. márc. 8. 21:06
 17/32 Tubarózsa ***** válasza:

tegnap 20.18nak: igen fiatal jogsis vagyok és? attól még tudok vezetni. és igen qva zavaró tud lenni este/sötétben a féklámpa. de nem csak szerintem, hanem pl páromat is zavarja, aki 26éve hivatásos söför. és még sok mást akit ismerek és ezeréve vezet.

Örülj h még nem tapasztaltad mikor 3féklámpa az arcodba világit....

üdv 20L

2011. márc. 9. 06:52
 18/32 anonim ***** válasza:
Nem is értem, ha ennyire zavar, miért nem állsz meg, egy méterrel távolabb az előtted lévő autótól?! Ha hivatásos sofőr a barátod, ilyenen, mint a féket nyomják előtte dolog, nem problémázik. Elhiheted.
2011. márc. 9. 16:59
 19/32 Tubarózsa ***** válasza:

Nem is azt írtam h problémázik rajta, hanem azt h zavarja, mert bántja a szemét. oké énse bírom a túlerős fényt. ő meg nem huszonéves már, h "fiatal" legyen a szeme:). az h miért nem állok meg hátrébb: van mikor oda érek mögé akkor szép nyugodtan áll, és majd csak késöbb kezdi elnyomni a féket. akkor álljak neki tolatni?

najó részemről lezárom a féklámpás témát, nekem ez a véleményem. és nem vitatkozni akartam, ha esetleg ugy tűnt:)

további szép napot!

üdv 20L

2011. márc. 9. 18:42
 20/32 A kérdező kommentje:
Nem a vitát eldöntendő,de szerintem is zavaró.Én spec. azért nem tolatok,mert lámpánál,ahol,ha zöld van,fékeznek,ha piros,akkooomeg előznek,ezért jobbnak látom tömörülni,hogy azért többen átférjünk.Szóval én sem értem,miért nyomják a féket ott,ahol nincs rá szükség.Csak azt tudnám,mit szólna ehhez az,aki álló helyzetben a lassító fékezés technikáját alkalmazza?:D
2011. márc. 9. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!