310 ezer forint ittas vezetésért? Ez normális?
Én csak azt nem értem miért sokallod a büntetést? És azt nem értem miért nem értetted meg elsőre is, hogy a büntetés maga nem 310ezer forint. Te magad is írtad 250 ezer a bünti a többi bűnügyi eljárás díja. És ne is haragudj meg érte, de ha szerinted ez a büntetés "szadista" és sok, akkor valami baj van az értékítéleteddel. Márpedig az ember zsebében kinyílik a bicska, ha valaki sokallja ezt a büntetést. Tudod egy ilyen barom miatt halt meg egy anya és a lánya a múlt héten. Te meg sokallottad, és szadistának tartottad ezt a büntetést.
Kérdezem; ha a családod valamelyik tagja meghal egy ilyen állat miatt, akkor is sokallanád a büntetést? Hát erről van szó...
Számomra közömbös és értéktelen ember vagy, mert értetlen vagy és helytelen az értékítélet. Ezért írtam azt, amit és ahogy.
Mindenkinek szép napot, kivéve neked, és az ittas ismerősödnek ...
maci
meglehet próbálni felvenni a kapcsolatot egy ügyvéddel, de nem hiszem hogy ezzel bármit is tudna kezdeni....
A családi állapot, és egyéb ilyen indokok akkor jöhetnének szóba, ha esetleg valami rajta kívül álló dologról lenne szó (pl.: áramot ki akarnák kapcsolni mert nem tudja fizetni). Esetünkben erről szó sincs, ráadásul csoda hogy a szonda ki nem akadt ekkora értéktől....
A bíró ráadásul még rendes is volt, mert a maximálisan kiszabható helyett kevesebbet adott. Viszonyításul: 50-es táblánál 120-al hajtva a gyorshajtásért 200 rugós büntit lehet kapni (ha esetleg egy autópályán kint hagynak felújítás miatt táblát majd nem viszik el, és valaki belerongyol, már kapja is a csekket)... és ekkor ittas vezetésről még szó sincs, balesetről sem...
Szóval én azt mondom hogy örüljön hogy ennyivel megúszta, mert mindent figyelembe véve ez nem sok bünti....
Ha én bíró lennék és ezek után még fellebezne, második körben kiszabnám a maximumot rá kérdés nélkül és mehetne ahova akarna...
Az meg hogy mennyit keres, sok összetevője lehet. Sajnálom, de a mai világban mindenki a saját maga sikerének a kovácsa. Vannak olyan emberek akik nem képesek arra, hogy normális fizetést harcoljanak ki maguknak.
Megpróbálhatja leülni a büntit, de ezt az utat én tuti nem választanám.
Egyedüli megoldás szerintem ami szóba jöhet - és tekintettel a körülményekre ebbe szerintem a bíróság is belemenne - hogy méltányossági alapon a visszafizetést húzzák ki, mondjuk havi 5-10 forintot kelljen csak befizetni. Ezt a családi kassza még kibírja, és 3 év alatt vissza is lesz fizetve a bírság... Nem tudom erre van-e lehetőség, de egy próbát megér.
2,53-et fújt haverod ami már alapból is ájulás közeli érték, nem hogy még ennyi pia után volán mögé ülni.
Örüljön hogy csak annyit kapott, mert ha balesetet okozott volna és személyi sérülés is történik akkor most nem a bírság miatt kellene aggódnia, hanem hogy hány év múlva fogják kiengedni a börtönből.
Az alkohol és a gépjárművezetés sehogy sem összeegyeztethető, ezt mikor fogják már megtanulni az emberek?
Mondjuk ha én hoznám a törvényeket akkor ilyen ittas vezetésért helyből 500.000 forintos bírság, és egész életében eltiltani minden kategóriától. Ez k*rvára nem játék. A közúton nem csak ő van és le is szarnám ha a saját életét oltaná ki evvel ha már ekkora egy barom csak sajnos mást is igen könnyen meg tud így ölni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!