A motorosok veszélyesek magukra, és másokra is?
Ezt hallottam több Bp-i autóstól, hogy a motorosok mindenhol bevágnak az ember elé, dugóban mennek a sorok között, és figyelni kell folyton a tükröket, mert meghúzhatják a kocsit, mert össze-vissza kerülgetnek mindent, és mindenkit.
És pirosnál is bevágnak az ember elé. Az autós nyugodtan ül a kocsiban, és hirtelen megjelenik mellette egy motoros, és balesetveszélyes.
A motorosok azok lennének, vagy ezek már eltúlzott dolgok?
Fogalmazzunk úgy, hogy vannak ilyenek a motorosok között. Persze ez igaz az autósokra is!
maci
A motorosok TÖBBSÉGE ilyen, és ezek igencsak veszélyesek másokra nézve, mert ha nem is történik VELÜK baleset, sok esetben ök okozzák, amikor a többiek megpróbálják elkerülni a velük való ütközést.
Sajnos éppen ezek a feltünöek, és azok, akik rendesen mennek, nem.
Motorosok, autósok, bringások és BKV-sofőrök között is vannak ön- és közveszélyes alakok. Egyikre sem szabad általánosítani, mert az már nem lenne igaz.
Ha az emberek közlekednének és nem versenypályának használnák az utakat, akkor sokkal kevesebb lenne a konfliktus.
Budapesttel az a fő baj, hogy amikor építették a házakat és az utcákat, abban az időkben nem volt ennyi jármű. Főleg autó nem volt. Nem a mostani forgalomra van tervezve a város és ez alapjában véve egy konfliktusforrás.
De mit lehet tenni? Bontsuk le a házakat, hogy minden utca autósztráda legyen? Na ugye, ez képtelenség....
Ha fejlesztenék a tömegközlekedést, és nem a bkv-igazgatókat végkielégítenék, meg hasonlók... Szóval ha gyors, pontos és tiszta bkv-járatok lennének, akkor sokkal kevesebben autóznának. Több lenne máris a hely az utakon, haladna mindenki, és a motorosnak sem jutna eszébe itt-ott előre slisszolni, mert gyakorlatilag nem lenne értelme.
De így, amíg dugók vannak, majdhogy nem logikus, hogy a szemfüles kisautós, a motoros vagy a bringás ahol tud, halad előre és nem ácsorog a benzingőzben. Mondjuk az ilyen agresszív és veszélyes előzgetőket sosem fogom megérteni. Autóból tényleg nagyon nehezen vehető észre, ha egyik pillanatban még tiszta a terep, elindulnak mondjuk egy lámpaváltásnál, aztán hirtelen előugrik valaki.
Az lenne jó, ha az összes motoros és bringás tenne kresz-vizsgát, illetve minden kresz-vizsgázott autós kipróbálná, hogy milyen motorral vagy bringával közlekedni. Így sokkal nyugisabb lenne az élet...
Én motoros vagyok. Amiket te fel sorolsz, pl a dugóban sorok között haladás, illetve a piros lámpánál az autó elé beállás 2010. január 1-től a kresz új szabályai szerint megengedett manőverek. Sőt, ha az autós ezt megakadályozza, az a kresz szerint a forgalom feltartásának minősül. Sok görény motoros van, és sok görény autós is. De ahogy az előttem válaszoló mondja, nem lehet általánosítani. Hülyék mindenhol vannak és lesznek is.
Amíg csak autóval jártam engem is zavart, hogy a motoros minek áll be elém a piros lámpánál. Aztán, amikor elkezdtem motorozni rájöttem: ha ő az első elinduló, úgy van körülötte a legkevesebb autó, ami rá/ránk nagyon nagy veszélyt jelent. Másrészt így kevésbé zavarhatja egymást autós és motoros.
Hidd el, a motoros nem azért áll eléd a pirosnál, hogy téged idegsítsen, hanem azért, hogy magát védje és a következő lápáig se zavarjátok egymást a közlekedésben.
15:39
Ha elolvastad volna a válaszomat (előtted lévő), akkor értenéd, hogy miért "furakodnak a motorosok".
Bp-en minden máshogyan van.. :P
Amit tudok: amikor autóval megyek a motorosok nem szaroznak velem, viszont ha motorozok van néhány elmehibbant, aki direkt kifordul/ráhúzza a kocsit a motorra/figyelembe sem vesz.
És még az ilyeneknek áll feljebb ha jelzem a nemtetszésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!