Motorosok! Van ilyen gép?
Szeretnék munkába járáshoz olyan motort venni, ami:
-vezethető B jogsival
-90 km/h utazósebességet bírja
-legfeljebb 100.000 Ft-ba kerül
Továbbá az sem volna baj, ha van legalább akkora csomagtartója, amiben elfér a bukósisak.
Biztos van ilyen motor, de a használtautó.hu-n pl. sosem írnak sebességet.
Légyszi írjatok egy pár megbízható márkát, típust!
Köszönöm előre is!
B kategóriás jogosítvánnyal segédmotoros kerékpárt vezethetsz. Ennél a jogszabály legfeljebb 45 km/h-s végsebességet ír elő. Vagyis a 90-es utazótempó hivatalosan ki van lőve.
Nem hivatalosan vannak 50-esek, amik azért ennél a tempónál jóval többet tudnak. 70-80-as végsebességre nagy részük képes, ekkor az utazótempó 60 km/h körül alakul. Van olyan, ami 50-es és túl tudja lépni a 90-et, de azok általában kellemetlen nyomatéki karakterisztikájú, hasalós sportmotorok. Hosszabb utakra kényelmetlenek, 90-nél üvölt a motorjuk, csomagtartójuk nincs, dobozzal meg hülyén néznek ki (már ha egyáltalán van hová csavarozni a dobozt). De az ilyen, 70-80-at tudok motorok már nem egészen legálisak.
Aztán van a törvénnyel teljesen szembemenő módszer, mikor nagyobb hengerűrtartalmú motort használsz 50-esként. A nagyrobogók jelentős részét így hajtják, már nem csak 125-ösökkel próbálkoznak ezen a téren. Ezek közt van, ami tud 90-es utazót és a nyereg alatt elfér a bukósisak is, viszont a törvényi szabályozáshoz már érintőleges közük sincs, elég cifra büntetést lehet kapni, ha kiderül a turpisság.
Úgyhogy már az első két feltétel kizárja egymást, az árról pedig még szó sem esett... Lehet, hogy jobban jársz, ha megpróbálkozol egy A1-gyel vagy életkortól függően Akorl., esetleg A kategóriás jogosítvánnyal és veszel egy 250-es vagy 400-as nagyrobogót. Az teljes biztonsággal tud 90-et menni (a 125-ösöknek néha kicsit sok a 90, emelkedőn nem mindig bírják tartani), elfér rajta a sisak, bár 100.000 Ft-ból nem mindig jön ki. Viszont lehet venni annyiért levitézlett ETZ-ket, esetleg kicsit ütött-kopott japán motorkákat, arra fel lehet erőltetni egy dobozt és máris van zárható csomagtartód. Azt nem mondom, hogy szép lesz, de a célnak megfelel.
Nekem a Simson S51B-m vitt alattam (130kg voltam akkor) 85ös utazót.
Egyébként egy 125öst néznék, 100körül már van.
Ha kicsit többet szánsz rá, akkor Cagiva Mito.
Nem kötekedés képp, de 130 kg-os ember alatt Simson 85öt vitt? Mi tuning volt benne? Gyárilag életbe nem megy 85öt. Alattam (60kg) jobb esetben 70 :D
Kérdezőnek pedig:
Ilyen nincs. 50esbe max tuningolt de az sokat eszik mert 90nél már akkor is tisztességesen pörög. 100ezerért meg alapból nem kapsz olyat ami tuningos és tudná tartani a 90km/h-t. Gyári 50es meg ilyen nincs. Szóval marad a 125/50. Azok tudják a 80as utazót, és elég burkolt a blokkjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!