Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen széles egy átlagos...

Milyen széles egy átlagos bicikliút?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy például Budapesten keskenyebbek, de máshol egész szélesek is lehetnek. Hol milyen széles a bicikliút? Főleg a dunántúliak érdekelnek (Balaton, Velencei-tó, stb.)

dec. 2. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Ajánlanám a Gooooogle-t,ha már neked nem jut eszedbe.
dec. 2. 18:58
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Ha jól tudom, az EU-s szabvány a 2x1 sávos kerékpárútnak 2.4 méter a minimum előírt teljes szélessége. Csak ugye tudjuk hogy az EU-s bürokrácia és a magyar építőipar meg műszaki-átvétel micsoda távolságokban vannak egymással. Csak 10-10 centivel lesz keskenyebb mindkét oldalt viszont az egész kerékpárút hosszában pont fedezi azt a pár millió elkorrumpált összeget.
dec. 2. 19:43
 3/6 anonim ***** válasza:
31%

Na ne szórakozzunk... az útügyi műszaki előírások az egész országra érvényesek és nincs olyan hogy Budapest vagy Balaton.

A sávszélességnek legalább 0,75 méternek és legfeljebb 1,5 méternek kell lennie attól függően hogy a kerékpárút mekkora forgalmat bonyolít le valamint az előzéshez igénybe kell-e vennie később a szembejövő sávot.

Alapvetően 1,5 méter kell ha nem akarják terelővonallal elválasztani a sávokat: ez azt eredményezi hogy mindenki úgy megy ahogy akar. Csak gyér forgalomra tervezve van értelme.

Ha elválasztják akkor 2×0,75 m viszont ezzel ha előzni kell át kell mennie a szembejövő sávba. És van a legszélesebb 2×1,5 m de akkor itt meg kell tiltani nekik a szembejövő sávba történő áthajtást mivel ez már úgy néz ki mint egy négysávos út. Ezt ritkán alkalmazzák főleg ebben az országban.

dec. 2. 19:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Nincs olyan hogy átlag.
dec. 2. 21:48
 5/6 MGéza ***** válasza:
Én idén a Velencei-tónál jártam nem is egyszer, körbe is tekertem, elég széles a kerékpárút a legtöbb helyen, mivel gyakran nem szeparált, hanem kis forgalmú egyéb útból lett áttáblázva annak. Kivéve ahol lekanyarodik a part felé, de ott sem gond ha előzni kell.
dec. 5. 17:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Az bicikliútnak nincsen átlagos tulajdonsága. A bicikliutak összességének lehet átlagos szélessége. Nagyon nem mindegy, hogy mit kérdezünk!
dec. 5. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!