Ha zebra mellé van festve bicikliút, akkor is le kell szállni a bicikliről ha átmegyek?
Figyelt kérdés
Tehát ha nem csak gyalogos a zebra, hanem megy mellette a bicikliút is2024. júl. 15. 09:06
1/16 anonim válasza:
Biciklis átvezetésre gondolsz? Ha igen, akkor nem kell leszállni. Viszont arra figyelj, hogy nem mindig neked van elsőbbséged, mint kerékpáros. Van, ahol ott van a kerékpárosnak az elsőbbségadás kötelező tábla.
2/16 anonim válasza:
3/16 A kérdező kommentje:
Köszi!
Igen #1 arra gondoltam.
2024. júl. 15. 09:51
4/16 anonim válasza:
Dikk a batta 😅
Amúgy tök egyszerű.
Ha te fordulsz rá az autós "elé" akkor neki van elsőbbsége, he pedig ő fordul eléd akkor neked van.
Bár jobb az óvatosság azért!
5/16 anonim válasza:
Azért csak óvatosan az áttekeréssel mert magamból kiindulva tudom, hogy sokszor nem veszik észre az autósok. Velem is előfordult már, hogy meg volt kopva, az ezt jelző táblát takarta egy faág aztán csak akkor vettem észre, hogy biciklis átvezetés van amikor már nem tudtam volna megállni ha valaki le teker elém.
6/16 anonim válasza:
4. És ha senki nem kanyarodik sehova, akkor mi van, nagyeszű.
Helyesen írták, hogy átvezetésnél át szabad gurulni, de az elsőbbséget egyrészt a kanyarodási szabályok, jobbkézszabály és a táblák döntik el.
7/16 anonim válasza:
Ha van táblája a bringásnak, akkor tökmindegy, hogy fordul-e az autós.
Meg amúgy jogos, attól még hogy elsőbbséged van készülj fel rá, hogy nem kapod meg.
8/16 anonim válasza:
Nem kell leszallni, de nincs elsobbseged altalaban.
Ha bicikliut atvezetesnel a biciklisnek van elsobbsege, azt piros felfestessel jelolik.
9/16 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!