Ha zebra mellé van festve bicikliút, akkor is le kell szállni a bicikliről ha átmegyek?
9!
"tudálékos
tudálékos melléknév -an, -abb (rosszalló)
Olyan <személy>, aki kevés és felületes tudását fitogtatva beszél vmiről; aki mindenhez érteni akar, s okos ember látszatát igyekszik kelteni "
Ő egy (talán KöHém) rendelet alapján azt írta, hogy ahol a bringásnak elsőbbsége van, ott pirossal jelzik.
Az írása nekem szólt, mert felhívtam rá a figyelmét, hogy a gyakorlat más.
Ha nincs mellé festve, akkor sem kell.
A piros felfestés pedig nem feltétlenül mérvadó: nemzetközi szokásjog alapján szokták azzal jelezni, ha a kerékpárosnak elsőbbsége van, de nem szerepel a szabványokban és a szabályokban; szóval ennek megléte vagy nem léte hivatalosan semmit nem jelent. Én is tudok elég sok olyan helyről, ahol a kerékpárosnak elsőbbsége van, de nincs piros felfestés -és olyanról is, amit pirossal kiemeltek, viszont a kerékpárosnak nincs elsőbbsége. Ez inkább csak amolyan figyelemfelkeltés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!