Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit szóltok ahhoz az autós...

Mit szóltok ahhoz az autós balhéhoz, ami a 9. Kerületben történt? Hogy elgázolták és megráncigálták a futárt?

Figyelt kérdés

Link: [link]

Kezdetben úgy voltam vele, hogy a sofőrt csukják le legalább 8-10 évre, mert ez simán elmenne emberölési kísérletnek is, de a futár is tahó volt, megáll az út közepén, aztán 2x rácsap a másik kocsi szélvédőjére?

Nem ütöttem volna olyan durván el mint ez a sofőr hasonló helyzetben, de lehet, hogy annyira neki mentem volna, hogy fellökjem vagy valami.

nov. 27. 21:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
84%

Kizárt, hogy ezért letöltendőt kapjon. Se a gázolástól nem lett súlyos sérülés, se a veréstől. Felfüggesztett, meg pénzbírság, ennyi.

A rendőrség a futár ellen is eljárást indított garázdaság és rongálás miatt. Ez még nem jogerős határozat, de valamit mégis jelent.

dec. 2. 14:29
 22/24 anonim ***** válasza:

21

Szándékosság esetén a tény, hogy megúszta a futár azért kis súllyal számít. Erre az emberölési kísérlet sokkal előbb áll még, mint a "gázolás". Ha pedig megáll a tétele 5-15 év és tudtommal ez nem enyhíthető csak speciális esetekben. Remélem az ilyet elzárják ezért...

dec. 2. 16:35
 23/24 anonim ***** válasza:

22

A gázolás a módszer volt, nyilván nem közlekedés során elkövetett gázolás.

Az emberölési kísérlet egyértelműen nem fog megállni. Nem fogják tudni rábizonyítani, hogy célja volt megölni a futárt. (Csak úgy mellékesen, hirtelen felindulásból elkövetett, tehát befejezett emberölés is csak 2-8 év, itt meg hirtelen felindulásból nem követett el emberölést, tehát nem reális az 5 év.)

De a rendőrök nem is próbálkoztak ezzel, te is olvashatod. Garázdaság és közúti veszélyeztetés, egyik se járt súlyos sérüléssel. Ez egy ejnye-bejnye lesz, legjobb esetben is egy rövid ideig tartó börtön két évre felfüggesztve.

dec. 2. 17:04
 24/24 anonim ***** válasza:

Reméljük nincs igazad. A rendőr mindegy mivel próbálkozik, bűncselekmény esetén nem a rendőrség a vádló.

A szándékosság pedig csak megáll - a módszer pedig egyértelműen alkalmas emberélet kioltására.

De nem vagyok jogász, csak drukkolni tudok. Az ilyen meg is érdemelné Dr sajnos jó eséllyel neked lesz igazad...

dec. 2. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!