Mit szóltok ahhoz az autós balhéhoz, ami a 9. Kerületben történt? Hogy elgázolták és megráncigálták a futárt?
Link: [link]
Kezdetben úgy voltam vele, hogy a sofőrt csukják le legalább 8-10 évre, mert ez simán elmenne emberölési kísérletnek is, de a futár is tahó volt, megáll az út közepén, aztán 2x rácsap a másik kocsi szélvédőjére?
Nem ütöttem volna olyan durván el mint ez a sofőr hasonló helyzetben, de lehet, hogy annyira neki mentem volna, hogy fellökjem vagy valami.
Meghallgattam a videót, ráadtam a hangot, alig pár szót érteni belőle. Leginkább azt, hogy a videó készítője mondja a mercisnek, mikor veri a földön fekvő pizzafutárt, hogy "Mit csinálsz, mit csinálsz?". A mercis meg visszaszól, hogy "Mit csinálok.".
Ha jól értem, itt a pizzafutár úgy parkolt le, hogy mögötte nem lehetett elmenni, vagyis feltartotta az egész utcát, míg bevitte a pizzát. Innen indult a konfliktus. Én megértem, hogy mindenki siet, meg nyomás alatt vannak, de az úttest arra való, hogy haladni lehessen rajta. Teljesen megértem azt, aki ilyen helyzetben dudál, akár végig, amíg a pizzás vissza nem jön. Ha meg utána még ő üti a szélvédőt, nem csodálom, hogy kap néhány pofont, meg is érdemelte. Ami ezen túl van, az az elgázolás. Ezt nem indokolja sem a feltartás, sem a szélvédő ütése (ha jól értem, a Merci ablaka nem törött be, az autónak nem lett baja).
Mindegyiknek elgurult a gyógyszere akkor és ott.
Ő ezt mondta. És akkor ez ettől tény lesz?
Ilyen esetben értelemszerűen az ember az autó mellé lép, nem előtte megy, akkor (pláne ilyen helyen) képtelenség autóval elütni.
Egyébként ha valakit feltart, az illető rádudál, azon mi a fityfenét akar megbeszélni? Mihamarabb tegye szabaddá az utat, ne rabolja más idejét.
Ez nem hit kérdése. Nyugodt helyzetben, egymástól függetlenül kell meghallgatni mindkét felet. Ezt a rendőrség meg fogja tenni, de ebben a videóban értelemszerűen nem volt rá lehetőség.
Egyébként pl. én is olyan vagyok, hogy felindult érzelmi állapotban nem tudom összeszedetten elmondani, hogyan és miért kerültem konfliktusba egy másik emberrel.
Ez a konfliktus valahonnan elindult; én úgy értettem, hogy onnan, hogy a mercis nem tudott elmenni a szabálytalanul megálló pizzafutártól és emiatt dühös lett. Én is álltam már nem egyszer a 74-es trolival (utasként) hasonló helyzetben a Dohány utcában, és válogatott káromkodásokat mondtam magamban az ilyen bunkókra, akik feltartják a forgalmat. És csodáltam a sofőrt, hogy ő nyugodtan ül és várakozik. Valószínűleg ő már annyiszor átélt ilyet, hogy már nem is húzta föl magát rajta.
Teljesen lényegtelen, hogy mit csinált a futár. Aki olyan szinten idegroncs, hogy ELÜT teljes gázzal szándékosan valakit az út közepén utána pedig elkezdi ütni verni az nem normális. Erre egyszerűen nincsen mentség.
Meg nagy észre váll gtk-ra törni a saját kocsimat amikor egy szélvédőnek pont semmi baja nem lesz attól ha racsapbak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!