Miért nem lehet megvárni, hogy a gyalogos nyugodtan át tudjon menni a zebrán?
Figyelt kérdés
nov. 22. 16:07
11/13 anonim válasza:
Amúgy azt bírom, hogy autós társaim a saját (vélt) jogaik sérülése esetén annyira tudják a közhelyeket pufogtatni, főleg a akadályozásról van szó ami elég szélesen értelmezhető, mert ha kerek 50-el mész amikor 60-ig nem büntetnek az nekik akadályozás.
Közben elfelejtik a fogalmat, hogy "zavarás".
A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy tilos a gyalogos zavarása.A motor bőgetése, veszélyesen közel elhaladás, szándékos félelemkeltés részemről erősen kimerítik a zavarás fogalmát.
12/13 anonim válasza:
Miért nem kérdezted meg azt, aki sietett? Én úgy látom megvárnak mindig mindenkit az autósok
13/13 anonim válasza:
A KRESZben úgy áll, hogy a gyalogos köteles az úttesten mihamarabb átkelni.
Erre én gyakran látok olyakat,akik nem szokták elsietni a dolgot.
Szerintem ne tartsuk fel egymás dolgát feleslegesen ha lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!