Hogy érezzem magam biztonságban ha utazok?
#8 Tehát támadásnak vetted és agresszívan védekezel, ahelyett, hogy megértenéd, amit írtam. Hát jó, te dolgod, te életed.
Maradjunk annyiban, hogy nem, ez nem egészséges. Első lépés a probléma felismerése. Majd gondolj rám, ha eljutottál odáig. :) Az első lépésig sok szerencsét kívánok, az első lépés után pedig sok sikert.
Lehet szidni a kérdezőt, meg úgy tenni, mintha minden rendben lenne a vonatokon, de amikor a Nyugatinál külön bemondja a hangosbemondó, hogy a kalauz hivatalos személy és az ellene irányuló erőszak hivatalos személy elleni erőszaknak minősül akkor azért elgondolkozom, hogy vannak bajok.
Nyilván régen sem volt jobb, vidékről jártam fel, sok úton a kalauz értesített mindenkit, hogy "közismert" zsebesek vannak a vonaton, de jogilag nem tehet semmit, mert érvényes jegyük van, kérte, hogy vigyázzon mindenki az értékeire.
Ha meg erőforrást láttam a vonaton, akkor 10-ből 9 esetben tuti, hogy balhézott, tört/zúzott mint egy állat.
#13 Javíts ki ha tévedek, de senki sem írta, hogy minden szuper és hibátlan. De két dolgot kell megérteni, ami miatt ez a kérdés, meg a kérdező félelme értelmetlen:
1. Amit már írtam, hogy az embereknek egy nagyon pici százalékáról van szó. Tehát ahogy az ottani példában is írtam, ha az ember nem fél attól, hogy a járdán sétálva fejére esik egy tetőcserép, akkor ettől sincs értelme félni.
2. Ezek az emberek nincsenek fizikailag a vonathoz kötve. Ezek az emberek bárhol máshol is előfordulnak. És kétlem hogy lenne statisztika hogy a vonaton agresszívabbak az emberek. Tehát akkor miért a vonaton fél tőlük? Máshol nem? Máshol miért nem?
És emiatt mondom én, hogy a félelme nem normális. A fejében létezik, azaz pszichológus tudna segíteni rajta. De ezt nem fogadja el. Hát akkor éljen rettegésben, nekem aztán tök mindegy. Segíteni csak azon lehet, aki elfogadja a segítséget. A mondás is azt tartja, hogy segíts magadon, Isten is megsegít. Bár vallásos nem vagyok, szóval mondjuk úgy, hogy segíts magadon, hogy mások segíthessenek.
Az "olyan emberek járnak-kelnek a vonaton" meghatározásból valahogy arra következtetek, hogy a kérdező erősen diszkriminatív és azt kivetíti az egész környezetére. Attól, hogy valaki "úgy néz ki", attól még nem feltétlenül veszélyes.
Ha félsz valamitől a vonaton, akkor ülj oda, ahol a kalauz is utazik. Az is segít, ha valakivel végig telefonálsz az utazás közben (nem teszi jelentősen biztonságosabbá, de a félelemérzeted csökkenni fog, mert nem érzed úgy, hogy egyedül vagy).
A legjobb védekezés, hogy nem támadnak meg. Igyekezz ott ülni, ahol mások is vannak, jó a világítás, stb.
Semmiféle önvédelmi eszközt ne tarts magadnál. Ha esetleg tényleg megtámadnának, akkor megfelelő tudás és gyakorlat nélkül nem fogod tudni vele megvédeni, maximum egy kicsit felidegesíteni a támadót.
Ahhoz, meg hogy növekedjen az önbizalmad menjél el edzeni. Ha ilyen félelmeid vannak, akkor a legközelebbi box klubot ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!