Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy érezzem magam biztonságba...

Hogy érezzem magam biztonságban ha utazok?

Figyelt kérdés
Egyszerűen számomra elkeserítő hogyha például vonatozok semmi biztonságérzetem nincsen. Olyan “emberek” járnak-kelnek a vonaton nyugodtan akár többen is hogy csak kérdéses mikor futok bele valamibe más opcióm meg jelenleg nincs még utazásra. Mi az az önvédelmi opció ami legális, és hatásos még ilyen helyzetekben?

okt. 21. 16:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

#8 Tehát támadásnak vetted és agresszívan védekezel, ahelyett, hogy megértenéd, amit írtam. Hát jó, te dolgod, te életed.

Maradjunk annyiban, hogy nem, ez nem egészséges. Első lépés a probléma felismerése. Majd gondolj rám, ha eljutottál odáig. :) Az első lépésig sok szerencsét kívánok, az első lépés után pedig sok sikert.

okt. 21. 17:39
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Paprikaspré valóban illegális, viszont gázspré lehet nálad és vészhelyzetben használhatod. Vészhelyzet amikor fizikálisan megtámadnak, nem az amikor lehülyéznek.
okt. 21. 23:31
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet szidni a kérdezőt, meg úgy tenni, mintha minden rendben lenne a vonatokon, de amikor a Nyugatinál külön bemondja a hangosbemondó, hogy a kalauz hivatalos személy és az ellene irányuló erőszak hivatalos személy elleni erőszaknak minősül akkor azért elgondolkozom, hogy vannak bajok.

Nyilván régen sem volt jobb, vidékről jártam fel, sok úton a kalauz értesített mindenkit, hogy "közismert" zsebesek vannak a vonaton, de jogilag nem tehet semmit, mert érvényes jegyük van, kérte, hogy vigyázzon mindenki az értékeire.

Ha meg erőforrást láttam a vonaton, akkor 10-ből 9 esetben tuti, hogy balhézott, tört/zúzott mint egy állat.

okt. 22. 09:48
 14/20 A kérdező kommentje:
#13 Őszintén köszönöm, hogy te értetted mire gondolok, és sajnos nekem sincsenek túl jó tapasztalataim.. Igaz én régi időkben még nem vonatoztam így arról vajmi keveset tudok.
okt. 22. 10:22
 15/20 anonim ***** válasza:
71%

#13 Javíts ki ha tévedek, de senki sem írta, hogy minden szuper és hibátlan. De két dolgot kell megérteni, ami miatt ez a kérdés, meg a kérdező félelme értelmetlen:

1. Amit már írtam, hogy az embereknek egy nagyon pici százalékáról van szó. Tehát ahogy az ottani példában is írtam, ha az ember nem fél attól, hogy a járdán sétálva fejére esik egy tetőcserép, akkor ettől sincs értelme félni.

2. Ezek az emberek nincsenek fizikailag a vonathoz kötve. Ezek az emberek bárhol máshol is előfordulnak. És kétlem hogy lenne statisztika hogy a vonaton agresszívabbak az emberek. Tehát akkor miért a vonaton fél tőlük? Máshol nem? Máshol miért nem?

És emiatt mondom én, hogy a félelme nem normális. A fejében létezik, azaz pszichológus tudna segíteni rajta. De ezt nem fogadja el. Hát akkor éljen rettegésben, nekem aztán tök mindegy. Segíteni csak azon lehet, aki elfogadja a segítséget. A mondás is azt tartja, hogy segíts magadon, Isten is megsegít. Bár vallásos nem vagyok, szóval mondjuk úgy, hogy segíts magadon, hogy mások segíthessenek.

okt. 22. 11:04
 16/20 BeefEater ***** válasza:
100%

Az "olyan emberek járnak-kelnek a vonaton" meghatározásból valahogy arra következtetek, hogy a kérdező erősen diszkriminatív és azt kivetíti az egész környezetére. Attól, hogy valaki "úgy néz ki", attól még nem feltétlenül veszélyes.

Ha félsz valamitől a vonaton, akkor ülj oda, ahol a kalauz is utazik. Az is segít, ha valakivel végig telefonálsz az utazás közben (nem teszi jelentősen biztonságosabbá, de a félelemérzeted csökkenni fog, mert nem érzed úgy, hogy egyedül vagy).

A legjobb védekezés, hogy nem támadnak meg. Igyekezz ott ülni, ahol mások is vannak, jó a világítás, stb.

Semmiféle önvédelmi eszközt ne tarts magadnál. Ha esetleg tényleg megtámadnának, akkor megfelelő tudás és gyakorlat nélkül nem fogod tudni vele megvédeni, maximum egy kicsit felidegesíteni a támadót.

Ahhoz, meg hogy növekedjen az önbizalmad menjél el edzeni. Ha ilyen félelmeid vannak, akkor a legközelebbi box klubot ajánlom.

okt. 22. 11:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Az elmúlt kb 10évben oda értem, hogy csak vonattal közlekedek. Eddig nem volt problémám rajta, pedig fura alakok szállnak fel oda is.
okt. 22. 11:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Értem, mit írsz. Vártam a vasúton, mellettem kamaszhorda, egy idős nő azonnal odalépett hozzám, most nem tudom, engem féltett vagy ő rezelt be 😃 társalogtunk, amíg be nem ért a vonat, ő felszállt, én vártam vkit. Hajlakk legyen nálad vagy fújós dezodor, az nem illegális, pofájába fújód az illetőnek.
okt. 22. 12:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Fújod
okt. 22. 12:58
 20/20 A kérdező kommentje:
#15 Szerintem te valamit rám akarsz kivetíteni, ami nem engem gyötör olyan betegesen erőlteted ezt hogy velem van a gond, mert a rossz tapasztalatok végett szeretnék tisztába lenni jogosan törvényesen milyen opciókat alkalmazhatok hogyha ne adj Isten ilyen szituba kerülök akkor legyen egy biztos amihez tudok nyúlni, ha ez ördögtől való meg mentális beteg lettem ettől akkor legyen tartja a régi mondás jobb félni, mint megijedni. De megnyugodhatsz afelől nem remegve megyek ki az utcára, és nem kocsonyaként utazok végig. A közbiztonság hosszú évek óta gatya, ha nő vagy sajnos főleg aki ezt nem akarja belátni az öntagadásba bocsájtkozik. Köszönöm egyèbként mindenki tanácsát aki tényleg a kérdésre válaszolt:)
okt. 22. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!