Hogy érezzem magam biztonságban ha utazok?
Pszichológus segít. Nem rosszindulatból mondom, ne értsd félre. Én nem negatív jelzőként használom, ha valakire azt mondom, hogy mentálisan beteg. Mert az egy betegség, amiben nincs szégyellnivaló és nem ad okot rosszindulatra. Tehát remélem helyén kezeled ezt tőlem és nem látsz benne támadást.
Ilyen szintű félelem és aggodalom egyáltalán nem normális. Nyilvánvaló, hogy vannak az emberek között "rosszak", de összességében az arányuk nagyon alacsony. Annyira, hogy kb. olyan értelmetlen emiatt félelemben élni, mint attól tartani, hogy beléd csap a villám, vagy a fejedre esik egy tetőcserép. Ezektől félsz? Végig mersz sétálni az utcán? Ha igen, akkor az emberektől való félelmed nyilvánvalóan alaptalan, egészségtelen és valami probléma húzódik mögötte. Talán valami agorafóbia, vagy ilyesmi, nem tudom, nem vagyok pszichológus. De mások igen, ők segítenek. Annyit viszont én is el tudok mondani, hogy kevesebb híradót, meg femináci tiktokot kell nézni, ahol szándékosan mindig csak a rosszat és általában mindig csak a férfiak által elkövetett rosszat mondják be, azt is erősen eltúlozva, így nagyon könnyen kialakulhat egy tévképzet, hogy minden férfi meg akar verni, ölni, elrabolni, fogva tartani, ha nő vagy akkor megerőszakolni, stb. A világ nyilván nem így néz ki. Ezt el kell felejteni, az ilyen gondolatokat ébresztő kontentet pedig ki kell zárni az életedből.
Jogos védelmi helyztehez szükséges, hogy támadás érjen, vagy az fenyegssen. Ha jönnek-mennek kétes alakok, az messze nem nevezhető vesélyhelyzetnek. Ha valami szeközt használsz ellenük, te fogsz bíróság elé kerülni.
Nem kell tetlegességik jutni, de a puszta jelenlétük nem jogalap semmiféle akcióra a részedről. Ha hangoskodnak, be-be szólogatnak az sem.
Egyébként jogos védelmi helyzetben bármit használhatsz, ami a kezed ügyébe kerül. Paprikaspay-ből a gyengébbek megengedettek. Gázfegyvert csak engedéllyel viselhetsz.
Ami meggondolandó: a rendőr, a bíró, ügyész és a többi hazamegy este.
Te meg azon a vonaton fogsz közlekedni, és ők többen vannak. Okos ötlet előkapni bármi eszközt? Kicsavarják a kezedből. Ha csak két pofont kaptál volna (vagy csak egy kis kötekedést), a késük nem biztos, hogy 8 centinél rövidebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!