Egyéb okok miatt mostanában nagyon sokat járok orvoshoz. Sokaktól hallottam, hogy nekik az orvos biztonságérzetet nyújt, és furcsa, de ez annyira jól hangzik. Én mindig beidegesedek és parázok ha kórházba megyek. Hogy tudnám elérni, hogy én is érezzek egy kis biztonságérzetet?
Tudom, hogy az orvos értem van, de mégsem érzek biztonságot olyankor, hanem félelmet.
21/N
2020. dec. 11. 13:13
2/9 anonim válasza:
Sajnos félelmed nem alaptalan, egyik másik orvos nyugodtan mehetne a pszichiátriára bentlakósnak, persze a nagy részük normális meg tudja a dolgát, illetve ért is hozzá.
Csak ne azt az 1-2 gyökered fogd ki...
Én mikor menni kellett, egész végig azon gondolkodtam lehet jobb lenne elvérezni, mondjuk akkor pont mázlim volt értette a doki a dolgát, és összekapart, varratszedésnél már megszívtam...
2020. dec. 11. 14:06
3/9 A kérdező kommentje:
Igazad van, sajnos nagyon sok orvos ilyen... de szerencsére nálam ez nem aktuális, nagyon kedves, türelmes és odafigyelő orvosom van. Éppen ezért nem is értem, miért parázok annyira:/
2020. dec. 11. 14:20
4/9 anonim válasza:
Ha normális a doki akit kifogtál akkor tényleg fölösleges parázni :D
2020. dec. 11. 21:09
5/9 A kérdező kommentje:
Igen, totál meglepődtem hogy van egyáltalán ilyen szinten kedves doki:)
De ennek ellenére is van bennem félelem, talán attól hogy rossz eredményt kapok, vagy hogy találnak valamit ami nincs rendben. És ezt a félelmet lehet az orvoshoz kötöm, vagy nemtudom. De nagyon meg szeretnék tőle szabadulni.
2020. dec. 11. 22:08
6/9 anonim válasza:
Mi (a családommal, kicsi gyerekekkel) fokozottan figyelünk az egészségünkre: életmód, étrend, vitaminok, táplálékkiegészítők. (remélhetőleg) ennek köszönhetően évek óta nem kellett orvoshoz, vagy patikába menjünk. Hasonlóan gondolkozó emberekkel/családokkal tartjuk a kapcsolatot, megosztjuk a tapasztalatainkat. Ez egyfajta biztonságérzetet nyújt, hogy mindent megtettünk, amit lehet. A megelőzésbe fektetünk sok energiát. Valahogy fel sem merül bennünk, hogy orvoshoz fogunk kerülni. Megnyugtató érzés.
2020. dec. 12. 07:06
7/9 A kérdező kommentje:
Ez jó dolog lehet, csak tudod nem mindenkinek adatik meg a jó genetika. Egy örökölt tüdő vagy szívbetegséggel mit kezdene az ember? (Nekem nem az van, de az is örökölt). Nem lehet mindent megelőzni.
2020. dec. 12. 07:13
8/9 anonim válasza:
Persze, ebben teljesen igazad van.
A genetikával általában a hajlam öröklődik, sok mindennek a tényleges kialakulását meg lehet előzni a megfelelő odafigyeléssel. Sajnos nem mindent. Sokat számít a szokások "öröklése" is.
Megkérdezhetem, hogy te milyen betegséget örököltél?
2020. dec. 12. 07:20
9/9 A kérdező kommentje:
Ételérzékeny vagyok, és valami van a tüdőmmel, azért járunk most.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!