Ezt tényleg megtehetik? Az óvodai dadusok helyett közhasznú munkások? így érezzem biztonságban a gyermekemet, csak, hogy ne legyen annyi a bérköltség az óvodában?
Szerintem akkor dolgozhatnak csak, ha elvégezték a dajka képzőt, egyéb esetben nem.
2011.évi CXC.törvény:
37. A köznevelésben történő alkalmazás feltételei
66. § (1) A köznevelésben az alkalmazás feltétele, hogy az alkalmazott
a) rendelkezzen az előírt iskolai végzettséggel, szakképesítéssel, szakképzettséggel,
b) büntetlen előéletű és cselekvőképes legyen.
Azért kicsit túlzás a felháborodásod. Csak azért mert valaki közmunkás, nem jelenti azt, hogy egy hajléktalan gyilkos. Sajnos ez a baj, rögtön az előitélet. Azt sem tudod, ki fia borja, csak ítélkezel. Lehet, hogy egy diplomás ember, aki sajnos nem talál munkát és a semminél még a közmunka is jobb számára. Ő legalább dolgozni akar.
Nem hiszem, hogy óvodában dolgozhatnak pl erkölcsi bizonyitvány nélkül.
Nincs dajka képzettségem, mégis felvettek oviba dajkának 2 hónap közmunkára.
Mondjuk én voltam a konyhán is és csoportban is.
Egy dajka nem nevel, javarészt takarít, ételt oszt, segít az öltözésben stb. ezeket bárki meg tudja csinálni.
Én olyat hallottam, hogy több helyről elbocsátották a dolgozókat, majd visszavették őket, mint kiközvetített munkanélküliek. Ez egy vidéki város óvodájában történt. Nem lehet, hogy csak erről van szó?
Ugyanebben a városban közvetítettek ki munkanélkülieket műtőssegédnek is, mindenféle képzés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!