Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ezt tényleg megtehetik? Az...

Ezt tényleg megtehetik? Az óvodai dadusok helyett közhasznú munkások? így érezzem biztonságban a gyermekemet, csak, hogy ne legyen annyi a bérköltség az óvodában?

Figyelt kérdés
2014. nov. 19. 11:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Gondoltam rá, hogy visszaveszik őket, de könyörgöm... töredékéért? Nem tudom, de én úgy érzem, hogy itt senkit nem érdekel, hogy állandóságra van szüksége a gyereknek?

Nálunk sajnálatos okból már a sokadik óvónéni van, és megsínylik a gyerekek. Van amelyik 5 évesen ismét elkezdett bepisilni, van amelyik nem hajlandó mellőlük elmenni. Volt, hogy kísérte az egyik kisfiú a dadust, amikor máshol helyettesített, segített neki ételt osztani. Ha felvesznek valakit pár hónapra közmunkára, és talál jobbat, mire megszokja a gyerek, máris más van. Ezt azért nem így kellene megoldani :(

2014. nov. 19. 20:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Nálunk az oviban nem okoz ekkora problémát a gyerekeknél, ha cserélődnek a dadusok. Az óvónő váltást megérzik, de a dadust nem, vagy nem annyira. Nem helyes, ha a gyereknek nem óvónő ad biztonságot, hanem a dadus. Talán az óvónők keveset foglalkoznak velük? Egyébként felénk nyáron nincs óvoda (másik oviban van ügyelet), gyakran vannak a csoportok is összevonva és hol egyik csoport ügyel, hol a másik. A gyerekeknek semmi bajuk tőle, ha nyáron másik oviba kell járniuk, vagy másik csoportban töltik az időt.
2014. nov. 20. 14:03
 13/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is dolgoznak közfogisok, de kertésznek, konyhásnak és mosókonyhásnak.

Megjegyzem, néhány közülük diplomás ember.

Nem a közhasznúsággal van a baj, hanem azzal, hogy állandó változás alatt van a gyerekfelügyelet nálatok.

A gyerekeknek muszáj, hogy ugyanazokat az arcokat lássák maguk körül.

2014. nov. 20. 22:14
 14/17 anonim ***** válasza:
Elképzeltem Őket fényvisszaverő mellényben az oviban ,vicces :D
2014. nov. 22. 02:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Utolsó, egyáltalán nem fényvisszaverő köpenyben voltunk az oviban.

Nekem is ugyanúgy fehér nadrág, felső és zárt, fehér cipő kellett, mint a "hivatalosan" ott dolgozóknak.

2014. nov. 22. 09:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Én úgy vélem, hogyha a dadusok változása ekkora tragédia a gyerekek körében, akkor ott az óvodapedagógusok nem dolgoznak megfelelően. Egy öt éves gyereknek nem szabadna ezen változás hatására újra bepisilni. Sőt a dadust kísérni sem normális. Talán fél a csoportban, hogy nem érzi magát biztonságban a dadus nélkül? Vagy nem érdekel senki mást, hogy mi történik bent? A gyerekeknek egymáshoz és az óvónőkhöz kell elsősorban ragaszkodni.
2014. nov. 22. 18:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Azért álljunk már meg:

van különbség közmunkás és közmunkás között, de mélységesen felháborító,hogy az óvodásokkal megcsinálják,hogy havonta,3havonta cserélgetik a dajka állásra az (esetleg nem is szakképzett embereket).

A dajka segíti az óvónő munkáját, igaz,hogy sokan azt hiszik, hogy csak takarít meg behozza az ételt.... hát nem. Ott van mesélésnél, segít a foglalkozásokon, kitörli a gyerekek fenekét, öltöztet, gyümölcsöt pucol, sétánál kísér, stb.

Teljesen jogos, ha ez a szülőknek nem tetszik, megoldásként lehet aláírást gyűjteni és bemenni a fenntartóhoz, vagy a Szülői Munkaközösség vezetői, tagjai menjenek be, és mondják el kifogásaikat.

2014. nov. 22. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!