Ezt tényleg megtehetik? Az óvodai dadusok helyett közhasznú munkások? így érezzem biztonságban a gyermekemet, csak, hogy ne legyen annyi a bérköltség az óvodában?
Gondoltam rá, hogy visszaveszik őket, de könyörgöm... töredékéért? Nem tudom, de én úgy érzem, hogy itt senkit nem érdekel, hogy állandóságra van szüksége a gyereknek?
Nálunk sajnálatos okból már a sokadik óvónéni van, és megsínylik a gyerekek. Van amelyik 5 évesen ismét elkezdett bepisilni, van amelyik nem hajlandó mellőlük elmenni. Volt, hogy kísérte az egyik kisfiú a dadust, amikor máshol helyettesített, segített neki ételt osztani. Ha felvesznek valakit pár hónapra közmunkára, és talál jobbat, mire megszokja a gyerek, máris más van. Ezt azért nem így kellene megoldani :(
Nálunk is dolgoznak közfogisok, de kertésznek, konyhásnak és mosókonyhásnak.
Megjegyzem, néhány közülük diplomás ember.
Nem a közhasznúsággal van a baj, hanem azzal, hogy állandó változás alatt van a gyerekfelügyelet nálatok.
A gyerekeknek muszáj, hogy ugyanazokat az arcokat lássák maguk körül.
Utolsó, egyáltalán nem fényvisszaverő köpenyben voltunk az oviban.
Nekem is ugyanúgy fehér nadrág, felső és zárt, fehér cipő kellett, mint a "hivatalosan" ott dolgozóknak.
Azért álljunk már meg:
van különbség közmunkás és közmunkás között, de mélységesen felháborító,hogy az óvodásokkal megcsinálják,hogy havonta,3havonta cserélgetik a dajka állásra az (esetleg nem is szakképzett embereket).
A dajka segíti az óvónő munkáját, igaz,hogy sokan azt hiszik, hogy csak takarít meg behozza az ételt.... hát nem. Ott van mesélésnél, segít a foglalkozásokon, kitörli a gyerekek fenekét, öltöztet, gyümölcsöt pucol, sétánál kísér, stb.
Teljesen jogos, ha ez a szülőknek nem tetszik, megoldásként lehet aláírást gyűjteni és bemenni a fenntartóhoz, vagy a Szülői Munkaközösség vezetői, tagjai menjenek be, és mondják el kifogásaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!