Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Motoros gyakorlati oktatás...

Motoros gyakorlati oktatás hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Annó mikor a B-s jogsit csináltam, az oktató már az első percben bedobott a mély vízbe: a másik tanulóval parkolt egy párhuzamosat a nyílt utcán, majd mondta hogy helycsere és én folytatom. És ezt a forgalomban az első perctől kezdve, rutinpályát a kanyarba sem láttam a 30 óra alatt. Igaz, ment minden már elsőre nem volt gond de utólag visszagondolva egy teljesen kezdőtől ez ijesztőnek hangzik.

Motoros oktatásnál gondolom azért van rutinpálya az első legalább egy órában nem? Hisz az autóban ott van az oktatónak a másik pedál, nem tud eldőlni, orra bukni és a többi. Motorosnál nem tud az oktató belenyúlni ha valami gond van viszont igencsak el tud szabadulni a ménes főleg nagyobb motoroknál.

Kinek pontosan hogyan zajlott a motoros oktatás? Az első óra azzal telik hogy szokja a tanuló a motort, a féket, a gázt és rögzüljön hogy mikor mihez kell érni?

okt. 14. 18:45
 1/3 retektorta ***** válasza:
Én nagyon régen tanultam motorozni, még akkor lehetett elsőre korlátlan A-ra menni. Na ott kaptam a rutinpályán egy ütött-kopott 125-ös MZ-t és annyi volt a feladat, hogy gyakoroljak, oda vissza a pályán, bólyák között. Amit írsz, hogy szokjam. De ez 25 éve volt :)
okt. 14. 20:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Autóval már nincs rutinvizsga, motorral még van, és addig hivatalosan nem is mehetsz ki közútra, amíg azt meg nem csináltad. Jó rég volt már de igen, kb. úgy, ahogy írod, eleinte csak annyi volt, hogy körözgessek a rutinpálya szélén, induljak el, álljak meg, kanyarodjak, váltogassak. Kb. a harmadik óránál kezdtem el effektív a rutinvizsga feladatait gyakorolni.
okt. 14. 22:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Már évek óta nincsen rutin tanfolyan + rutin vizsga a "B" kategóriás jogosítványnál. Nekem sem volt, 2015 végén. KRESZ után mentem vezetni. (Elsősegély akkor már nem kellett, mert megvolt az akkor még "M" kategóriás jogsihoz.) Első alkalommal megkérdezte az oktató, hogy vezettem-e már autót. Mondom igen, forgalomtól elzárt területen gyakorolgattam párszor. És már mentünk is vezetni. Szerintem a legtöbben így csinálják. Mármint az oktatók.

Motoros kategóriáknál, azaz az "A1", "A2", "A" korlátlan kategóriáknál mindig is volt, mindig is lesz rutinpályás vezetés. Magyarul tanfolyam + vizsga. Ez elkerülhetetlen. Ugyanúgy a nagyobb, felsőbb kategóriáknál is, mint a "C", "E", "D" kategóriák.

Ha elkezded valamelyik motoros kategóriát, akkor a KRESZ tanfolyam és vizsga után menned kell rutintanfolyamra és vizsgára, és majd csak ezután mehetsz ki a forgalomba vezetni. Addig nem.

okt. 15. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!