Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Támogatnál ilyen korlátozást...

Támogatnál ilyen korlátozást a kezdő autóvezetőkre?

Figyelt kérdés
A jogosítvány megszerzése után 3 évig nem vezethet 100 lóerőnél erősebb autót. Az első fél évben csak egy tapasztalt autóvezető társaságban vezethet, az számít tapasztaltnak akinek már több mint 3 éves a jogsija.
okt. 7. 20:04
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
76%
#10: ügyes vagy! Ott a pont!
okt. 7. 22:17
 12/32 anonim ***** válasza:
76%

Igen, olaszoknál van ilyen korlátozás, de hogy van-e értelme.

Egy kifingott, retek Swifttel is elég bajt lehet okozni, nem kell ehhez egy Bugatti.

okt. 7. 22:34
 13/32 anonim ***** válasza:
84%
100Le ma? Beugró kategória sem! 300-400 folott lenne érdemes szigorúbban nézni
okt. 7. 23:06
 14/32 anonim ***** válasza:
48%

C kategóriára már 18 éves kortól lehet vizsgázni, mivel annyira nincs sofőr. Mivel B-re csak 17-től, ezért a 18 éves kamionos mellett még 2 évig ott kellene ülni apukának vagy anyukának...

Ja, és a kamionban a motort ki kellene cserélni egy Suzuki motorjára.

okt. 8. 07:37
 15/32 BeefEater ***** válasza:
100%

Én súly/lóerő arányt határoznék meg. Ha a családi autó egy Galaxy az nem ugyan úgy megy egy 100 LE körüli motorral mint egy Fiesta.

> És ha nincs pénze autót venni, a családi meg 150 ló, ami manapság már szinte alap?

Ez sohasem volt egy jótékonysági intézmény. Ezzel az erővel mondhatnám, hogy "mi van, ha nincs pénze műszakira"?

okt. 8. 12:29
 16/32 anonim ***** válasza:
72%

"3 évig nem vezethet 100 lóerőnél erősebb autót"

Ez önmagában hülyeség, mert nem mindegy az életkor sem. 18 évesen meg 60 évesen is szerezhetsz jogosítványt. 100 lóerő alatt pedig nem nagyon van már autó. Mindamellett, hogy gyenge autóval is lehet balesetet okozni.

Az értelmetlenül erős 3-5-700 lóerős autók vezetését külön kategóriához kötném.

"Az első fél évben csak egy tapasztalt autóvezető társaságban vezethet"

Szintén baromság. Ki számít tapasztaltnak? Én ismerek éppen elég hülye sofőrt, akit nem ültetnék csak azért kocsiba. Másrészt pont ez a jogosítványszerzés lényege, hogy te képes vagy ÖNÁLLÓAN döntést hozni és vezetni.

az számít tapasztaltnak akinek már több mint 3 éves a jogsija"

Tehát ha 3 évig a zsebemben van a jogosítvány és nem vezetek, akkor tapasztalttá válok?

okt. 8. 12:40
 17/32 anonim ***** válasza:
11%

Én inkább a korhatárt vinném feljebb. Hol hallani olyat, hogy friss jogsis 35 éves állt fejre mert szétszaladtak alatta a lovak?

Itt az a fő probléma, hogy középsulisoknak adnak jogsit akiknek az az első, hogy másnap apu bömösével reggel felszedik a haverokat aztán padlógázzal driftelve mennek a suliba, hogy mindenkinek megmutassák ők a nagymenők (tisztelet a kivételnek).

Mondom ezt úgy, hogy én is 17 évesen szereztem a jogsit négy osztálytársammal együtt. A négyből ketten az első évben fejre álltak. Egyikük apuci bömösével, a másik meg apuci passatjaval. És napi szinten az volt a fő téma, hogy ők milyen gyorsan mentek meg milyen szabályt szegtek meg. A csajok körbeülték őket, ők meg mesélik, hogy 180-al mentek végig a falun, meg mutogatták a videót, hogy 220-al repesztenek 90-es szakaszon.

Én, meg egy másik társam voltunk a kivétel, bár azért 17 évesen engem is hajtott a kíváncsiság, hogy milyen gyorsan menni, így hébe hóba én is odaléptem a gázra. Ezekből is lehetett volna baj.

Fejre lehet állni egy 70 lóerős kocsival is, ezért a 100 lóerôs korlátozásnak nincs sok értelme.

okt. 8. 19:58
 18/32 anonim ***** válasza:
19%
Egyes autókölcsönzők csinálnak ilyen hülyeséget, hogy csak akkor kölcsönözhetsz tőlük, ha legalább 1 vagy 2 éves a jogsid. Ez egy értelmetlen marhaság. Mert miből gondolják, hogy az illető a jogsi megszerzése után azon időperiódus alatt rendszeresen vezet? Nem szentírás, hogy van neki rokona vagy ismerőse, akinek van autója és engedi vezetni. És akkor meg hol gyakoroljon az 1 vagy 2 év alatt?
okt. 8. 21:48
 19/32 A kérdező kommentje:

Az egyes autókölcsönzők vezethetnek statisztikát, hogy az egyes ügyfeleik milyen idősek, mióta van jogosítványuk, okoztak e enyhébb v. súlyosabb balesetet(amikor az ügyfeleik voltak).

Ha a statisztikákból az jön ki, hogy a friss jogsisok rosszabb ügyfelek, és nekik megéri nekik nem kölcsönözni autót, akkor teljesen logikusan nem kölcsönöznek nekik autót.

Egy embernél persze nem lehet tudni, hogy 1-2 év alatt mennyit vezetett. De 100 ezernyi adatból már kalkulálható megfelelő üzleti döntés.

okt. 8. 22:01
 20/32 BeefEater ***** válasza:
100%

> Egyes autókölcsönzők csinálnak ilyen hülyeséget, hogy csak akkor kölcsönözhetsz tőlük, ha legalább 1 vagy 2 éves a jogsid.

Nagyobb kategóriákhoz szokott lenni minimum életkor előírva, pl. sok helyen nem bérelhetsz sportosabb autót 25 éves kor alatt.

Ezt sokszor nem az autókölcsönző találja ki, hanem a biztosítójuk.

okt. 9. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!