Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan lehet egy balra irányje...

Hogyan lehet egy balra irányjelzést nem érteni?

Figyelt kérdés

Már fél éves sztori, de valahogy most úgy kiírnám magamból, nagyobb járművel járok és egy falu előtt van egy szakasz ahol el szoktam engedni a autósokat, jelzem mindig jobbra indexel, hogy mehet. Egyszer történt, hogy egy csaj jött mögöttem, és jobbra jelzés helyett balra jeleztem mert volt valami kilógó faág.. erre a csaj elkezdett előzni kanyarba, fékeztem meg lehúzódtam, hogy beférjen, nem jöttek szembe, de csak a szerencse műve volt, én sem láttam, hogy most jönnek vagy sem..

Lány megállt a dohányboltnál a másik faluba, megálltam és mondtam neki, hogy "ilyet azért legközelebb ne " ahogy volt, leb4szott, hogy márpedig ezt a jobb meg bal irányjelzést nem ismeri, kreszben nincs ilyen és ne vezessem félre mert ezt az egész környéken csak én csinálom".

Azóta is a hatása alatt vagyok és már jobbra is ritkán jelzek ha lehet előzni engem, valahogy azt érzem, hogy ez valóban félrevezető, de én fordított szituba kicsit elvárom, hogy ha már nem látok rendesen a nagyobb járműtől ami lassabb az pöccintsen egyet jobbra ha mehetek.

Magyaráztam a csajnak, hogy a vészvillogó mint fogalom sincs a kreszbe, sőt pl. műszaki hibánál csak a elakadás jelző háromszög kirakását várják el, semmi más.. azóta ha meglátom csak ez jut róla eszmbe..

okt. 5. 04:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%
Akinek kicsit több esze van egy lepkénél, az érti a balra és a jobbra index jelentését is ilyen helyzetben. A hülyékkel meg ne foglalkozz.
okt. 5. 20:11
 12/12 eddiboy ***** válasza:

Én örülök annak, ha egy teherautó/kamion jelzi előttem jobbra indexeléssel, hogy szabad az út. Én is szoktam időnként használni személyautóval, ha egy gyorsabb utolér. Meg is szokták köszönni. Teljesen bevett nemzetközi jelzés. Aki nem tudja értelmezni, az meg ne csináljon semmit, menjen tovább mögötte(m).

A balra indexelés meg nyilván azt jelenti, hogy nehogy elkezdj előzni, mert valami akadály van. A balra indexelő kocsit a KRESZ szerint tilos is kielőzni. Aki ezt félreértelmezi, és itt elkezd előzni, ráadásul kanyarban, annál nagy bajok vannak, nem kéne hogy legyen jogosítványa.

okt. 15. 15:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!