Hogyan lehet egy balra irányjelzést nem érteni?
Már fél éves sztori, de valahogy most úgy kiírnám magamból, nagyobb járművel járok és egy falu előtt van egy szakasz ahol el szoktam engedni a autósokat, jelzem mindig jobbra indexel, hogy mehet. Egyszer történt, hogy egy csaj jött mögöttem, és jobbra jelzés helyett balra jeleztem mert volt valami kilógó faág.. erre a csaj elkezdett előzni kanyarba, fékeztem meg lehúzódtam, hogy beférjen, nem jöttek szembe, de csak a szerencse műve volt, én sem láttam, hogy most jönnek vagy sem..
Lány megállt a dohányboltnál a másik faluba, megálltam és mondtam neki, hogy "ilyet azért legközelebb ne " ahogy volt, leb4szott, hogy márpedig ezt a jobb meg bal irányjelzést nem ismeri, kreszben nincs ilyen és ne vezessem félre mert ezt az egész környéken csak én csinálom".
Azóta is a hatása alatt vagyok és már jobbra is ritkán jelzek ha lehet előzni engem, valahogy azt érzem, hogy ez valóban félrevezető, de én fordított szituba kicsit elvárom, hogy ha már nem látok rendesen a nagyobb járműtől ami lassabb az pöccintsen egyet jobbra ha mehetek.
Magyaráztam a csajnak, hogy a vészvillogó mint fogalom sincs a kreszbe, sőt pl. műszaki hibánál csak a elakadás jelző háromszög kirakását várják el, semmi más.. azóta ha meglátom csak ez jut róla eszmbe..
Gyetejek! Ti olvastok is?
Nem egymás után jelzett jobbra és balra, hanem csak balra.
Mondjuk sok értelmi így sincs ennek nem is kérdésnek.
Még a jobbra egy villanást értem is, bár felénk inkább a lassújárművek jeleznek így, érthető módon. De ez a balra egy felvillanást ha nem kerülsz ki semmit...
Ok, ott egy kiálló faág. Te jelzel balra, és kikerülöd. Ugye elvileg addig kell irányjelezni, amíg a manővert befejezed. Tehát nem egyet villantasz, hanem amíg tartasz kifelé a sávodból. És ha valaki pont így akar megelőzni, akkor ő a balfék. Amikor a kikerülést befejezed, és befelé tartasz a sávodba, ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor jelzel jobbra, amíg a manővert befejezed. Nekem az első oktató azt mondta, mi a francnak? Előzéskor úgyis tudja a másik, hogy nem tartósan akarok a szembejövősávba menni. De én oktatót váltottam anno, és ő pedig elmondta, hogy irányjelzővel jelzem a mozgásom irányát az utakon. Ergo visszafelé is használjam. Majd 20 év után, kellő rutinnal eldönthetem, hogy használom-e vagy nem, de kezdőként, amikor sokszor én sem tudom mit akarnék, használjam.
Szóval hogy te össze-vissza jelezgetsz, de közben maradsz egy helyben, az semmiképpen nem jó.
Célravezetőbb egy sávon belüli szélére húzódás, amíg az útszél engedi, és a sebesség csökkentése nem hirtelen természetesen, csak hogy észlelje a másik, hogy itt most szabad a pálya, ha tábla nem tiltja, akkor előzhet.
Hát ha ez igaz akkor a tipikus falusi proli közlekedés semmi több. Mindig mondtam hogy Pesttől minél távolabbra mész annál butább a közeledés. Nem tapló hanem ismétlem buta, ostoba.
Sosem értettem mi fsznak kell ezeket a berendezéseket össze-vissza használni nem hivatalos kommunikációra.
Úgyhogy nagyobb részt igaza volt. Ha előzni akar nem belátható helyen hadd csinálja. Lassítasz, lejjebb húzódsz és kész.
Én nem csinálok baromságot viszont emiatt én is elküldtelek volna a fszba.
Honnan a büdös fenéből veszitek, hogy csak egyet villantott, nem ment folyamatosan? Honnan.
És már jeleztem, nem összevissza jelzet, hanem csak balra. Két dolgot ne olvassatok már össze!
Azt a viccet ugye ismered, hogy mire kell figyelni a szőke nőnél, ha balra indexel? Természetesen arra, hogy nem 100%, hogy jobbra fog kanyarodni... Talán ő is épp erre gondolt.
Egyébként nem volt igaza. Balra indexelő autót balról nem előzünk.
Most igazából a máskor történt jobbra indexelést kár is volt belekeverni, csak megzavartál vele több embert.
A lényeg csak egy mondat: ebben az esetben balra indexeltél, erre balról megelőzött valaki. Erről kell véleményt mondani.
Bár nincs mit mondani, annyira egyértelmű, mint hogy a pápa nem muszlim vallású.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!