Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért dudált le a buszsofőr,...

Miért dudált le a buszsofőr, miután megálltam a STOP táblánál?

Figyelt kérdés
Tegnap este kerékpárral jöttem haza a munkából és olyan helyen bicikliztem, ahol kerékpáros nyommal van ellátva az út. Egyszer csak STOP tábla következett, ahol elsőbbségadási kötelezettségem van (és ráadásul jöttek is az autók abból az irányból, ahonnan elsőbbséget kellett adnom), erre a mögöttem lévő buszsofőr elkezdett dudálni nekem, meg tellegetett (gondolom azt akarta mondani, hogy mennyél már). De én nem értem, hogy miért baj az, ha megállok 10 másodpercre a STOP táblánál, ahol amúgy is ez a kötelességem és ráadásul jöttek is az autók mindkét irányból. Vagy a sofőr szerint el kellett volna üttetnem magam mert ő nagyon siet? :D
szept. 23. 08:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#19 Dettó, motoron rendszeresen sikerül véletlenül a dudát egy pillanatra megnyomni, amikor csak az indexet kapcsolnám ki. Ott vannak egymás alatt, ha még kanyarodik a gép, simán mellényűlok.
szept. 23. 22:06
 22/25 A kérdező kommentje:
# 10 Van B kategóriás jogosítványom, ebből kifolyólag ismerem a KRESZ-t, szóval igen, kerékpárosként is meg lehet állni a STOP táblánál annak dacára, hogy ezt nagyon sokan nem teszik meg, mert vagy nem ismerik a KRESZ-t, vagy csak szimplán lesz*rják. Szóval nem kitaláltam az esetet.
szept. 24. 10:30
 23/25 MGéza ***** válasza:

#11: Van amikor tényleg nem, mert nem célszerű: SPD pedált kiakasztani, megállni, megint megindulni nem kis macera. Például van egy indokolatlan STOP a környékemen ami fogalomátszervezés miatt került oda ahova, egyébként meg gyakorlatilag egy forgalmas utat rendeltek alá egy sokkal kevésbé forgalmasnak, bőven elég lett volna oda egy sima EAK is. Tehát lassítok, kinézek balra és ahogy általában van, a "forgalmas" út felől senki nem jön, akkor bizony nem állok meg. De hülye azért én sem vagyok hogy a településről kivezető, 51-es főutat keresztező STOP-nál csak úgy átlökjem magam. Itt a konkrét helyszín:

[link]

szept. 24. 10:37
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
#23: nincs jogosultságod felülbírálni a közlekedési szabályokat, csak mert kényelmetlen megállni
szept. 24. 10:46
 25/25 MGéza ***** válasza:
#24: Ebben igazad van, de akkor is célszerűtlen, meg főleg indokolatlan oda a STOP. Nyilván, ha lenne ott olyan forgalom ami indokolná akkor nem bírálnám felül, nem vagyok öngyilkosjelölt.
szept. 24. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!