Ez közúti veszélyeztetésnek számít?
A szemből jövőnek is lassítania kellett volna. Oldalt 30 centi, egye fene, ha van esze, a másik is lehúzódott oldalra. Szemből meg nyugi, dudált volna. Vagy szívroham.
Ha nem tudod felmérni a távolságot, gyorsaságot, inkább menj biztosra, állj meg legközelebb.
#11.
Azt írtam hogy "30 cm két autó között".
Szóval nem elég hogy bunkó módon válaszolsz, még olvasni sem tudsz.
/#4/
Hm... Gondoltam becsatlakozom én is a kommentekbe.
Emberek... Nektek jogosítványotok, autótok és szavazati jogotok is van? Sőt, inkább úgy kérdezem, hogy létjogotok van itt a földön? Azta... Jogsit kettévágni, vagy hogy kísértésbe ne essetek, adjátok le a körzeti rendőrkapitányságon vagy kormányablakban, vagy égessétek el. (Monduk nem mintha jogsival menne bármilyen jármű is.) Kocsit bezúzni, vagy pedig odaadni valami értelmesebb úrivezetőnek, aki legalább egy kicsit tisztában van a BTK-val és a KRESZ-el is.
Mindenki nevében mondom, hogy menjetek gyalog, biciklivel, tömegközlekedéssel. Csak mondom, hogy gyalogosan és biciklisen is vonatkoznak rátok a KRESZ szabályai. Elvileg van jogosítványotok, megtanultátok a KRESZ-t és alkalmazzátok is a mindennapokban, így nem fog problémát okozni egy kis testmozgás. Hátha kitisztul a levegőtől a fejetek, és nem a besüppedt autótok, munkahelyetek és otthonotok szagát szagoljátok egész nap.
> Felelőtlennek érzem magam a történtek miatt, és nem tudom, hogyha esetleg hibás voltam, és van róla felvétel, akkor mire számíthatok. A szembejövő nem hiszem, hogy lassított, kb 30 centire mentünk el egymás mellett.
Tehát a két autó közötti relatív sebesség 180 km/h óra volt és te 30 cm oldaltávolságot tartottál. Szerintem szándékos veszélyeztetés (feltételezem, hogy senki nem kényszerített erre).
#18 ez megítélés kérdése, és hacsak a kérdező nem kerül bíróság elé biztosan nem tudjuk meg.
Én egy aktív autóvezetőtől elvárnám, hogy meg tudja ítélni, hogy van-e elég hely, hogy a manővert biztonságosan végrehajtsa.
A kérdező viszont azt írta, hogy "Úgy mértem fel a helyzetet, hogy simán elférek". Igazad van, valóban nem szándékos veszélyeztetés. Gondatlan veszélyeztetés (vagy akár hogy hívják ezt), mert rosszul mérte fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!