Hogyan lehet az alábbi veszélyes közlekedési szituációt elkerülni?
"és mivel nem volt tilos előzni, a mögöttem haladó is szabályos volt"
Feltéve, hogy számított arra, hogy előtted bármi lehet, hiszen nem látott oda.
Egyébként simán lehetett volna, hogy a forgalom megakadt és előtted egy másik autó áll vagy lassan megy, azért lassítasz, előtte meg egy másik, azelőtt is egy másik stb. És akkor a türelmetlen f...fej, aki előzni kezdett, hova sorolt volna be? Kikényszerítette volna, hogy valaki beengedje? Vagy állóra lefékezte volna a járművét, hogy mögéd visszaálljon? Örülhet, ha közben nem jön senki szembe.
A sztorihoz még annyit, hogy nemcsak biciklis lehetett volna előtted, hanem egy traktor is. Azt ugyanúgy nem látták volna. Ha abba száll bele a kedves autós kolléga, akkor egy hülyével kevesebb lenne az utakon.
Egy útra kanyarodott a kerékpáros, vagy mondjuk egy kapuhoz?
Mert kereszteződésben és közvetlenül előtte - néhány kivétellel - nem szabad előzni. (KRESZ 34.§ (8) e)
Én hasonló esetben, ha még időben észreveszem, kiraktam volna balra az indexet. Ha már késő, mert már valószínűleg nem veszi észre az előre figyelő sofőr, akkor nyomom a dudát. Valószínűleg a kerékpáros is megáll ijedtében, meg mindenki a környéken, de hát ezzel is megakadályoztam az elütését.
"A belgiumi(vallon) és a svájci(arpitán) francia azért más mint a franciaországi, mert nem Párizs fennhatósága alá tartoztak."
Ennek ellenére a Párizst majmoló sznobéria oda is begyűrűzött, különösen a belgákhoz - megvannak a maguk büszkén vállalt eltérései, de úgy összességében az átlagos belga vagy svájci köznyelvi beszéd sokkal közelebb áll a franciaországi sztenderdhez, mint az igazi vaskos vidéki tájszólás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!