Egyenrangú utak kereszteződése táblának mi értelme?
"Egymás után sorozatban ezek a kereszteződések viszont pont, hogy aránytalanul lelassítanak mindenkit."
Mint írtuk, elképzelhető, hogy pont ez a cél. Mivel jobbkezes kereszteződések olyan helyen szoktak lenni, ahol indokolt a lassú haladás.
"Ha az az aggódás tárgya, hogy az egyiken döngetni fognak, ha végig védett, meg lehetne ezt számtalan egyéb módon gátolni. Pl fekvőrendőrrel"
A fekvőrendőrnél nagyobb baromság nem létezik a közlekedéssel kapcsolatban. 5-10 km/h sebességre kell lassítani totál indokolatlanul (mert nyugodtan lehetne 30-50-nel menni), és még úgy is egy nagyot dob az autón. Legfőképpen az ott lakó jogszabálykövető sofőröket szívatják vele, már csak abból adódóan is, mivel főleg ők járnak arra. Egy hosszabb utcában 100 m-enként szokás fekvőrendőrt alkalmazni, egy kínszenvedés végigmenni olyan helyen, ahol 4-5 van egymás után. Egy átlagos kereszteződésben sem kell ennél jobban lelassítani, csak ott nem fejeled le a tetőt, meg nem borul fel minden a csomagtartóban.
22.
Látom nem érted. A jobbkezes utcák létezésével van egy nagyon komoly baj: soha nem tudhatod, hogy a következő kereszteződés az lesz-e, ha magad elött nem látsz táblát. Így aztán nemcsak ott kell lelassítanod, ahol ez is volt a szándékuk (pedig ezek száma nagyon alacsony), hanem mindenhol! A kereszteződések azon döntő többségében is, ahol amúgy nem kéne, mert elsőbbséged van, de ezt pont ugyanúgy nem jelzi semmi, ahogy az se derül ki előre, hogy jobbkezes-e. Mert nincs táblád. Csak arra tudsz hagyatkozni, amit az utolsó 10 méteren látsz oldalra fordulva. Vagy nem látsz. És ez egy ótvar nagy baromság, így megoldani, szembe megy minden alapelvvel. Ezért írtam, hogy inkább szűnjön meg a jobbkéz szabály és legyen végre már ELŐRE is egyértelmű, hogy kinek lesz elsőbbsége. Ehhez nyilván az kell, hogy az alárendelt utakra ki kell tenni a macisajtot. Innen indult az egész sztori.
24.
Szerintem meg neked nem.
Ez minden, amit cáfolatként fel sikerült hozni?
Nem. Több választ is írtam már. Nekem soha nem okozott gondott az egyenrangú utak kereszteződése
Azt tudod, hogy jobb kèz szabály nincs a rendelezben?
Ès azt, hogy elsőbbsègadád kötelező tábláknál is lehet, hogy a jobbról érkezőnek van előnye? És egyidejű sávváltásnál is?
Olvastam, hogy van olyan hely, ahol minden kereszteződés egyenrangú, értekemszerűen lámpa sincs. És alig van baleset.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!