Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hivatásos jogosítvány hosszabb...

Hivatásos jogosítvány hosszabbításához körzeti doki elküldött egy beutalóval egy magánlaborba, amit idáig az sztk. ingyen megcsinált, most 26000 Ft-omba került. Ez lehúzás vagy mi?

Figyelt kérdés

tegnap 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez az.
tegnap 11:58
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

A beutaló alapvetően egy doksi arra, hogy mit szeretnél elvégezni.

SZTK-ban ez térítésmentes. Oda is mehettél volna, de gondolom a doki tudta, hogy nem lesz meg egyhamar, lehet csak 1 hónap múlva kapsz időpontot.

A magánban pedig csak arra jó a beutaló, hogy tudják mit végezzenek el, ettől még fizetős. Ha csak hasra bediktálod mit akarsz, akkor is elvégzik.

tegnap 12:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Nálunk az sztk-ba is hamar el tudtam intézni, na mindegy legközelebb szólók a háziorvosnak, hogy nem sürgős.
tegnap 12:52
 4/6 Mad Max2 ***** válasza:
24%

Háziorvos magánvérvételi laborba hogy adott beutalót, mikor magán egészségügyben nem létezik a beutalás, ott mehetsz ha fizetsz.

Nem kerek eza történet:)

tegnap 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 voltam, ezért írtam hogy ott csak arra szolgál a beutaló, hogy mit végezzenek el.

Egyébként van "beutaló" magánba is, pl Radio Dental-nak van saját beutaló papírja amit kitölt az orvos. Persze az is csak egy papír, mondhatni marketingfogás, hogy a doki oda küld, hogy oda fizess.

Egyébként létezik sztk rendelés magánban is, bizonyos helyeken, helyi lakosoknak. A menetét nem tudom, gondolom az önkormányzattal van megállapodás v vmi.

tegnap 13:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha magán rendelés, akkor fizetős, ha "rendes szakrendelés" akkor nem, hiszen azért van a TB.
tegnap 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!