Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kis forgalomban,települések...

Kis forgalomban,települések között illetve városban ahol tudom az utat nincs problémám. Nagy forgalomban és ismeretlen helyen viszont nem merek vezetni. Félek hogy sávot kell váltani, mi van ha nem engednek be baleset lesz, sietnek dudálnak?

Figyelt kérdés

ma 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hamarabb lesz baleseted ott, ahol ismered a terepet. Az agyad is az energiaminimum elvén működik, saját utcád sarkán simán nem veszed észre a biciklist mert rutinból mész. Ahol meg még nem jártál, nagy város, ott meg ugye FIGYELNI kell. Elvileg forgalmi vizsgán az megy át, aki bebizonyítja, hogy tud 50 percen keresztül FIGYELNI. Egyébként erre az agyműködésre az is példa, hogy ha elmész nyaralni, első két nap nagyon fáradt vagy, mert idegen helyen ér sok új impulzus amit fel kell dolgoznia a fejednek.

Amúgy meg sávba beengednek. Csak ugye nem akkor kell indexelni, amikor már kormányoznál, hanem másodpercekkel hamarabb jelezni, hogy hahó, bemennék. Ha az első meg második nem is enged be, a harmadik vagy az ötödik megszán. Csak időben kell jelezni. Ezt elég nagy baj, ha nem tanították meg a tanfolyamon neked. Alapból aki fél a sávváltástól, meg az utolsó pillanatban jön rá, hogy rossz sávban van, amikor a GPS már 2 km-rel hamarabb jelzi, hogy merre kell majd menni, az tényleg adja vissza a jogosítványát, mert még egy tükörtojást sem bíznék rá, nemhogy autóvezetést.

ma 10:16
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Kezdetben, ha olyan helyre mentem, ahol még nem jártam előtte. Megnéztem térképen / útvonaltervezővel az utat, felírtam előre a főbb elágazásokat és akár kinagyítva a térképet előre tanulmányoztam az útelágazások, csomópontok szerkezetét. Így nagyjából tudtam előre, mire kell számítani, hova kell majd besorolni. Az így készült itinert kiragasztottam a kormányra, hogy előttem legyen, amikor kell.
ma 10:30
 3/9 anonim válasza:
0%
Szerintem neújítsd majd a jogsit ha lejárt!Határozott értelmes ember lehetsz!
ma 10:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mióta vezetsz?

Eleinte mindenki izgul, bele kell jönni.

ma 10:58
 5/9 anonim ***** válasza:
#2 Mintha nem lenne körbetáblázva az ország. :D
ma 10:59
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
A 2. válaszoltó tanácsát SOHA ne kövesd. SOHA! Balesetveszélyes.
ma 11:01
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Pontosan. Kormányra térképet ragasztani nem sokban különbözik a vezetés közbeni telefonozástól. Ezért nem kéne anonim idegeneknek hülyeségeket beszélni.
ma 11:50
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Arról nem is beszélve, hogy egyik napról a másikra is komoly változások lehetnek.
ma 11:54
 9/9 anonim ***** válasza:
8. Na ez meg a másik. Én Újbudán élek, hát, itt nem volt két egymást követő évben az egyirányú utca ugyanabba az egy irányba egyirányú. :D
ma 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!