Vezetés ismeretlen helyeket/városokban?
Sziasztok.
Van egy 50-es robogóm, amit itt a közelbe (Vácon) szoktam használni, messzebbre még nem nagyon mertem menni. Az a helyzet, hogy a tanfolyamon nem igazán tanítottak meg semmire, max nagyon az alapokat.
Tudom jól, hogy ez nem egy erőgép, és nem fogok vele elmenni Nyíregyházára, de azért a környező városokba ellátogatnék,de ahogy mondtam, eddig még nem mertem. Ezt a várost ismerem, mint a tenyeremet, majdnem mindegyik kereszteződést fejből vágok, ki ad elsőbbséget kinek, honnan.
Amikor azonban ismeretlen helyekre megyek (1-2 várossal odébb), ott sajnos nem vagyok ilyen magabiztos, rástresszek az egészre, és buta hibákat követek el. Alapból nem is szeretek lakott területen kívül menni, mert már városban az én 50-es tempómnál is letolnak a sávomból, el se képzelem mi lenne, ha ugyan ennyit mennék 90-es helyeken.
Ti miket szoktatok csinálni, amikor teljesen új helyeken mentek, ahol még nem voltatok és nem ismeritek az ottani kereszteződéseket, utcákat, helyeket? Miket ajánlanátok nekem, hogy ne stresszeljem el?
Ez lesz a 2. motoros szezonom, és elkeseredve érzem magam, hogy ezek nem kisujjból kirázva jönnek már. Nektek mennyi idő volt, mire magabiztosan tudtatok menni akárhol?
Nem mersz menni, mert nincs gyakorlatod, mert nem mersz menni, mert nincs gyakorlatod, mert nem mersz menni, mert...
Szerintem érted a lényeget és rájössz a megoldásra.
Ugyanúgy kell vezetni más városokban is. Menni kell, különben sosem lesz rutinod.
Lakott területen kívül mehetsz a kerékpárúton és akkor nem kell a száguldozó autók és kamionok között menned.
Külterületen az 50-es robogó, a maga maximális 40kmh sebességével nagyon veszélyes. Azt ajánlom, hogy csak végszükség esetén menjél. Budapestet is kerüld, mert hamar az útpadkán kötsz ki.
Ezektől eltekintve, a jogosítványod nem Vácra szól, más városokban is tudsz közlekedni megfelelő körültekintéssel.
Még szép, hogy lehet.
Egyébként én Nyíregyházi vagyok és itt fordítva jellemző. Általában a tizenéves gyerekek a robogóikkal meg crossmotorjaikkal szoktak minket autósokat letolni.
Múltkor is az volt a szerencsém, hogy pont egy buszöböl volt mellettem mert egy hülyegyerek megpróbált megelőzni miközben jöttek szemből.
Egyébként gyakorolj sokat, eleinte ha félsz kérj meg valakit menjen mögötted autóval/még jobb ha hasonló kaliberű motorral teszi ezt és közlekedjetek együtt. Egy idő után kialakul egy bizonyos fokú rutin és elmúlik a rettegés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!