Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jogos volt a dudaszó?

Jogos volt a dudaszó?

Figyelt kérdés

Védett főútvonalról tértem le balra alsóbbrendű mellékútra. Ezen az alsóbbrendű mellékúton két oldalt parkolók vannak és a tőlem jobbra eső parkolóban egy platós kocsi úgy parkolt le, hogy teljesen elbarikádozta a sávomat. Ráadásul pont a kereszteződés torkában parkolt le, vagyis nekem kanyarodáskor már egyből húzni kell át a szembe sávba az autót, hogy elférjek.

A kanyarodás pillanatában nem jött senki szemből így megkezdtem kikerülését, azonban amint belekezdtem a manőverbe nagy sebességgel szemből megjelent egy volkswagenes, aki bár még távol volt tőlem de hirtelen nagy sebességgel félre rántotta az autót az üres parkolóba majd egy hangos dudaszóval illetett meg. Én ha ebben a szituációban megtorpanok akkor vissza kellett volna tolatnom már, hogy elengedjem a Volkswagenest ami egyrészt azért nem lett volna jó mert nekem meg a bicikliutat kell elbarikádoznom, ráadásul ha ennyire siet akkor ez neki időveszteség lett volna. Így már folytattam a manővert ami egyébként az én szemszögéből nézve egyáltalán nem volt necces, mert ha a Volkswagenes előre néz és felemeli a lábát a gázról akkor semerre nem kellett volna húzni az autót. Ráadásul STOP táblája van a kereszteződés végén szóval úgyis le kellett volna lassítania.

aug. 9. 13:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki másképp hülye. Van, aki a dudát nyomja nyomja észnélkül, és van, aki novellát ír róla.
aug. 9. 13:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A leírásból az jön le, hogy te nem győződtél meg róla minden kétséget kizáróan, hogy biztonságosan kikerülheted-e, ő meg jött, mint az állat... Ez kb. 50-50 nálam.
aug. 9. 14:21
 3/3 anonim válasza:

Hát nekem ebből az jön le, hogy te voltál a nagyobb hunyó. Nyilván nem mondom, hogy megérdemelted a dudaszót, hisz egyrészt ilyen helyeken ahol autók parkolnak nem kéne száguldozni, meg ha látta előre, hogy már kikerülésben vagy akkor lassíthatott volna, de ez nem így működik akkor sem, hogy te benézel a védett útról, hogy jönnek e, és ha onnan úgy látod, hogy nem jön senki akkor mehetsz bátran bele a kikerülésbe. Gondolom a leírásból ez egy viszonylag rövid szakasz lehet szóval számítani lehetett arra, hogy fel bukkanhat valaki.

Én ezt így csinálom: Ha szabad az út akkor lassan begurítom az autót a sávomba. Ezután kiteszem az indexet, meggyőződök másodjára is arról, hogy valóban nem jön e senki. ÉS ha akkor nem jön senki akkor kezdem meg a platós kikerülését.

Tök mindegy hol parkol a platós, ilyen nincs, hogy te a védett útról egyből a szembe sávba hajtasz be. Nyugodtan el lehet ilyenkor barikádozni pár másodpercre a biciklis utat, hisz nem leparkolsz ott, hanem csak addig vagy ott mígy ki nem kerülöd az akadályt ami pár másodperc.

aug. 9. 14:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!