Nem kockázatos, csak radírozódik, ezért csúszhat a gumi anyaga és gyorsan kopik. Ha nem akarsz nyárit venni, akkor négyévszakos legyen egész évben.
júl. 22. 15:54
3/20 anonim válasza:
Nyáron a téli gumi biztonságot tekintve nem nagy kockázat, mert igazából jobban tapad, mint a nyári, mivel puhább. Csak nagyon gyorsan kopik, ami nyilván maga is biztonsági problémát jelenthet, de amíg nincs szétkopva, addig biztonságos.
júl. 22. 15:55
4/20 anonim válasza:
Kozel sem akkora kockazat, de veszfekezesnel kenodik, meg kanyarban.
Emberek le szoktak futtatni a kopott telit, nyaron. Erre rajottek a gumigyartok es elkezdtek promozni, hogy eletveszely.
júl. 22. 16:09
5/20 anonim válasza:
Nem!
Csak teli gumim van.
Ha akarod megnezheted a 2020. szeptemberben felrakott teli gumimat.
Kozel gyari melysegu mintazat van rajta.
Azt elismerem, hogy a kormanyzott kerekeken jobban kopik.
DE!
Nem radirozodik, meg nem csuszik a kanyarban.
Az mese!
júl. 22. 16:27
6/20 anonim válasza:
Mennyit mentél vele.
Ebből mennyit télen. Kb.
júl. 22. 17:01
7/20 dirtboy válasza:
Egyáltalán nem tapad jobban a téli gumi melegben mint a nyári és mivel rugalmas a gumin a futófelület így jelentősen megnő a fékúthossza és kanyarokban is sokkal rosszabbul teljesít.
Saját tapasztalatom is ezt mutatja mert kétszer pördültem ki eddig autóval mind a kétszer 7-8fok körüli hőmérséklet mellett nedves úton. Második alkalommal pont egy lassításnál következett be mert azt vettem észre hogy nem igazán akarja lassítani rendesen az autót végül keresztbe is fordult.
A téli gumi hamarabb repedezik meg mint hogy elkopna. Nekem külön felnin vannak a téli és nyári gumik. A repedezések miatt szoktam lecserélni őket, nem azért mert elkopna. Szóval nem kell annyira kímélni mert hamarabb dobod ki a repedések miatt mint a kopás miatt. Had kopjon. 5-6 év múlva úgyis csere érett lesz. Mondjuk azért jobb nyáron a nyári, télen a téli. A tizenéves téligumik a veszélyesek. Na azok csúsznak nyáron vizes, télen havas úton.
júl. 22. 17:56
10/20 anonim válasza:
A nyári sokkal neccesebb télen, főleg jégen, hóban!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!